Amarant











Amarant Tarifi
- Yarım çay bardağı amaranth
- 1 adet domates
- 1 küçük marul
- 1 adet salatalık
- 1 adet küçük kuru soğan
- 2 sap taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
- Yarım limon
- Baharat
- Tuz, karabiber
Yapılışı :
Amaranthı kaynamış suda 5 dakika kaynatıp altını kapatın ve süzmeden bir 15 dakika haşlanmasını bekleyin. Demlenip yumuşayan amaranthı süzerek bir kaba alın. Domates, marul, salatalık, maydanoz ve soğanları doğrayın. Amaranthın içerisine önce salça ve zeytinyağını ekleyip iyice yedirin. Ardından kalan malzemelerin hepsini ekleyerek karıştırın.
Nasıl Tüketilir?
- Amarantı bulgurun, pirincin, yulafin ve müslinin kullanıldığı tüm yiyeceklerde bu ürünler yerine rahatça kullanabilisiniz.
- Sabah kahvaltılarında gevrek, yulaf ve müsli ile
birlikte tüketebilirsiniz. - Pilav, mercimek köftesi ve kısır yapımında pirinç ve bulgur yerine rahatça kullanabilirsiniz.
- Salata ve çorbalara koyabilirsiniz
- Kıyma ile karıştırıp doyurucu köfteler yapabilirsiniz.
- Birbirinden lezzetti ekmekler, kekler ve kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
- İsteğinize göre süt, yoğurt, meyve suyu, smoothie milkshake ve protein shake gibi içecekler ile karıştırabilirsiniz.


Tarihçesi
İnsanlık tarihinin en eski (M.Ö. 5000 yıl ) faydalı bitkisinden biridir. 70 değişik çeşidi bulunur. Antartika dışında her kıtada mevcuttur. Tahıl grubu içerisinde yer alır. Amaranth konusunda tanımlar çok çeşitlidir. ‘’Amaranthus’’ yunanca kökenli olup; ‘’Ölümsüz’’ ve ‘’solmayan’’ anlamındadır. İnka ve Azteklerin önemli besinlerinden biri olması nedeniyle ‘’İnka-Tahılı’’ olarak adlandırılır.
Diğer Ürünler
















İLETİŞİM
Merkez
Göktürk Merkez Mah. Kılıncı Göl Sok. Pine Homes Sitesi D:5
Kemerburgaz / İstanbul
Dağıtım Adresi
Giyimkent Sitesi Ticaret Caddesi No:99/A
Esenler / İstanbul
Telefon : +90 212 999 58 80
info@dogavera.com.tr