Ürün detay paylaş

Wefood Beyaz Kinoa 400 gr (8681749104192)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺29,90(KDV Dahil)

Kinoa| Beyaz Kinoa | Kinoa Besin Değerleri 

Kinoa, besin değerinin keşfedilmesiyle birlikte son yıllarda oldukça popüler olmuştur. Tam tahıllı olan bu süper tahıl, ilave şeker ve koruyu içermez. Glütensiz beslenenler için de ideal bir üründür.

Menşei: Peru

Beyaz Kinoa Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.): 02.03.2021

ADET

Artır Azalt

Kinoa Nedir?

Doğanın mucizevi bitkilerinden olan ve Güney Amerika’da yetişen Beyaz Kinoa bitkisinin kullanımı M.Ö 3500’li yıllara dayanmaktadır. Kinoa Besin değerinin keşfedilmesiyle birlikte son yıllarda oldukça popüler olmuştur. Glutensiz ve tam tahıllı olan kinoa ilave şeker ve koruyu içermez. Glutensiz beslenenler için de ideal bir üründür.

Beyaz Kinoa Besin Değeri Nedir?

Yüksek besin değerine sahip kinoa inanılmaz bir beslenme tabanına sahiptir.. Rafine edilmiş tahıllarla karşılaştırıldığında, kinoa gibi tam tahıllar yüksek oranda lif, protein, vitamin ve mineral kaynakları olarak kabul edilir. Kinoayı diğer bitkisel besinlerden ayıran en önemli özelliği ise protein seviyesidir. İnsan vücudunda sentezlenemeyen ve besinlerle mutlaka vücuda alınması gereken 9 elzem aminoasitin tamamını içerir. Aminoasit bileşenleri açısından en yakın rakibi ete oranla bünyesindeki aminoasitlerin emilim miktarı çok daha yüksektir. Ayrıca yüksek oranda lif içeren kinoa özellikle kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin en büyük yardımcısıdır. Magnezyum, çinko, fosfor, demir mineralleri ve A, D, K, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca kinoada hiçbir şekilde kolesterol yoktur ve doğal olarak glütensiz bir besindir. Glütensiz beslenenler, vejetaryenler ve genel bir sağlıklı beslenme programı uygulayanlar için eşsiz bir protein kaynağıdır. 1 su bardağı pişmiş kinoa; 222 kalori, 39 gram karbonhidrat, 8 gram protein, 6 gram yağ, 5 gram lif ve 1 gram şeker içerir.

Tüm Dünyada çılgınca tüketilen Beyaz Kinoanın Tadı Nasıldır?

Ufak tohumlar halinde ya da öğütülerek un halinde tüketilebilen beyaz kinoanın tadı kendine özgü bir aroması vardır. Bulgura benzerliği sayesinde Türk damak tadına uygun olan besin, pişirildiğinde kremsi ağdalı kabarık bir dokuya sahip olur. Baskın bir kokusu ve aroması olmadığı için genellikle birlikte servis etmeyi seçtiğiniz sos veya sosların lezzetini emer. Biraz zeytinyağı, bir tutam deniz tuzu ve bir limon suyu ile basit bir şekilde hazırlayabilir, daha tatmin edici bir garnitür için içine biraz sarımsak, parmesan peyniri ekleyebilirsiniz. Kinoa sadece haşlanıp salataların içine konularak soğuk da tüketilebilir.

Beyaz Kinoa Nasıl Kullanılır?

Kinoa tam bir tahıl gibi davranır, ancak aslında pancar ve ıspanak ile aynı bitki familyasına bağlı chenopodium quinoa adı verilen bir bitkinin tohumudur. Dokuz temel aminoasitin tamamını içeren besin, tam taneli glütensiz bir karbonhidrat olarak değerlendirilir. Beyaz kinoayı haşlayıp farklı bir lezzet yaratmak için et, tavuk, balık ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz. Çorbaların içine atarak hem kıvam verici hem de daha besleyici hale getirebilirsiniz. Öğütülmüş kinoayı ise kek, kurabiye, poğaça, çörek, börek gibi un kullandığınız tüm hamur işlerinde değerlendirebilirsiniz. Ülkemizde kinoa en çok kısır yapımında bulgur yerine kullanılır. Yeşillikler, nar ekşisi ve zeytinyağı ile mükemmel bir lezzete dönüşen kinoalı kısır, ara öğünler ve ikramlarınız için sağlıklı bir seçenek olabilir.

Beyaz Kinoa Nasıl Pişirilir?

Beyaz kinoa haşlanarak ya da tıpkı pilav gibi kavrularak pişirilebilir. Haşlama ya da kavurma, her iki yöntem için paketten çıkarılan kinoa bir süzgece alınır, sudan geçirilir ve 15-20 dakika suda bekletilir. Haşlama yöntemi için kinoa, tekrar süzülüp tencereye koyulur. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve tencerenin ağzı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tencerenin altı kısılarak 15 dakika daha pişirilir. Pişen kinoa demlenmesi için bir süre bekletilir. Kinoayı kavurarak pişirmek için fazla suyu süzülür ve yapışmayan bir tencereye aktarılır. Ocağın altı açılır ve kısılarak birkaç dakika kavrulur. Hafif bir şekilde kavrulan kinoanın üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve karıştırılır. Orta ateşte kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Aralıklı olarak karıştırmaya devam edilmelidir. Kinoa suyunu çektiğinde ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.

Severek tükettiğiniz yemeklerde Wefood Beyaz Kinoa kullanarak tariflerinizi hem besin içeriği açısından zenginleştirebilir hem de sıra dışı lezzetler yaratabilirsiniz.

Kinoa Besin Değerleri

Beyaz Kinoa

Besin Değerleri (100 g için)

Enerji

392 kcal / 1655 kj

Toplam Yağ

4,6 g

Trans Yağ

0 g

Karbonhidrat

67 g

Şeker

2,7 g

Lif

12 g

Protein

15,6 g

Kolesterol

0 g

 Kinoa zayıflatır mı? Kinoa faydaları Nelerdir? Kinoa Nasıl Pişirilir vb. tüm sorularınızın yanıtlarına blogumuzdan ulaşabilirsiniz.