Blog Başlık

  • Kasım 20, 2023 Bülten

    1 Kasım Dünya Vegan Günü, 1994 yılından bu yana veganların etik seçimlerine dair toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla özel bir gün olarak kutlanıyor. Bu tüketim tercihlerinin neden kutlanmaya değer olduğu ise York Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmayla daha net bir şekilde gözler önüne seriliyor. Araştırmada vegan, vejetaryen ve omnivor beslenmesi arasındaki kayda değer emisyon farkı dikkat çekiyor.

    Vegan, Vejetaryen ve emisyon ölçüm
  • Kasım 20, 2023 Bülten

    San Francisco ve Queensland üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırma, egzersizin beyni genç tutmasında trombosit faktörü 4 (PF4) adlı proteinin rol oynadığını ortaya koydu. İki farklı araştırma ekibi tarafından yürütülen üç ayrı çalışmanın sonucunda, kandaki bu madde egzersizin zihinsel olarak yarattığı olumlu etkiler ve uzun yaşamayla ilişkilendiriliyor.

    Egzersiz ve PF4 Proteini
  • Kasım 17, 2023 Bülten

    Avrupa Birliği tarafından yayınlanan Food and Climate Change: Healthy Diets for a Healthier Planet isimli kaynağa göre sera gazı emisyonlarının önemli bir kısmı hayvansal gıdaların üretimi ve tüketiminden kaynaklanıyor. Aynı kaynakta bitki bazlı beslenmenin sera gazı emisyonlarında önemli bir azalma sağlayabileceği paylaşılıyor.


     

    bitkisel beslenme ve sera gazı
  • Kasım 17, 2023 Bülten

    T.C. Sağlık Bakanlığı Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından paylaşılan Kış Aylarında Beslenmenin Önemi isimli kaynağa göre, kış mevsiminde vücut ısı denetimini sağlayabilmek adına yağlı ve karbonhidratlı besinlere daha fazla ihtiyaç duyabiliyor. Bu noktada kilo kontrolü ve hastalıklardan korunabilmek adına kış aylarında tüketilen besinlere mutlaka dikkat edilmesi gerektiği paylaşılıyor.


     

    kış aylarında beslenme
  • Kasım 17, 2023 Bülten

    Organik tarım küresel yiyecek ve içecek pazarında dengeleri değiştiriyor! Avrupa Komisyonunun yayınladığı The Future of Organics isimli kaynakta, 2030 yılına kadar tarım arazilerinin yüzde 25’inde organik tarım yapılması gerektiği paylaşılıyor. Buna yönelik yapılan çalışmalarla birlikte organik tarım pazarı hem dünya genelinde hem de Türkiye’de büyümeye devam ediyor.


     

    organik tarım
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.