Spirulina Pankek Nasıl Yapılır?

Spirulina Pankek Nasıl Yapılır?

Spirulina Tozlu Pankek Tarifi
Malzemeler:

200 gr. Wefood badem unu

2 tatlı kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı

2 tatlı kaşığı Wefood spirulina tozu

250 ml. badem sütü

1 yumurta

2 paket kabartma tozu

1,5 yemek kaşığı toz şeker veya 2 yemek kaşığı hurma püresi

1 çimdik tuz

Üzeri için:

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı bal

Bitter çikolata

Kuru meyve ve kuruyemişler

Hazırlanışı:

Öncelikle kuru malzemeleri karıştırın. Ardından sütü ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya başlayın.

İyice homojen bir hal alana kadar çırpın.

Tavanızı ısıtın veiçine az yağ ekleyip bir peçeteyle yağın fazlalıklarını alın.

Ardından bir kepçe ile pancake hamurunuzdan parçaları tavaya birer birer alın. Gözenekleri çıkmaya başladığında ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Hepsini bu şekilde pişirmeye devam edin.
Bir yandan süzme yoğurt ile balı karıştırın ve benmari usülü bitter çikolatanızı eritin.

Pişen pancakelerinizin üzerine önce süzme yoğurtlu karışımınızı, ardından kuru meyve ve kuru yemişlerinizi ekleyin ve üzerine erittiğiniz çikolatalı sosu dökün.

Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.

Etiketler: Spirulina Pankek Tarifi, Süper Tozlar
Ocak 11, 2020
Listeye dön