Ürün detay paylaş

Wefood Çiğ Karabuğday Unu 350 gr (8681749104536)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺16,90(KDV Dahil)

Karabuğday unu birçok hamur işinde kullanılan besin değerleri ve glütensiz olması ile ön plana çıkan karabuğday bitkisinin tohumlarının öğütülmesiyle elde edilen özel bir undur.

Menşei: Ukrayna

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.): 05.02.2021 

ADET

Artır Azalt

Karabuğday unu, glüten içermez, glüten hassasiyeti olanlara uygundur. Katkı maddesi ve koruyucu içermeyen Wefood Karabuğday Unu, şeker ilavesizdir.

Karabuğday Ununun Besin Değerleri Nelerdir?

Karabuğday, Orta Asya’da yetişen bir buğday ürünüdür. Tahıllara benzer birçok özelliğe sahiptir ancak tek yıllık bir bitkinin tohumlarıdır. Tıpkı kinoa gibi karabuğdayda tahıl benzeri bitkisel besin anlamına gelen pseudo-tahıllar (yalancı tahıllar) grubuna girer. Karabuğday öğütülerek un ve erişte olarak işlenir. Pirinç ile aynı şekilde kullanılan kabuğu çıkarılmış tane, birçok geleneksel Avrupa ve Asya yemeğinin ana bileşenidir. Yüksek mineral ve antioksidan içeriği nedeniyle sağlıklı bir gıda olarak son yıllarda popüler hale gelen besin Kuzey yarım kürede, özellikle Rusya, Kazakistan, Çin ve Orta ve Doğu Avrupa'da yetiştirilir. Karbonhidratlar karabuğday ununun ana bileşenidir. Ayrıca yüksek oranda protein, çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Lif açısından da zengin olan un çeşidi, iyi dengelenmiş amino asit profili sayesinde yüksek kalitede protein içerir. Manganez, bakır, çinko ve magnezyum mineralleri, B1, B2 ve E vitaminleri için güçlü bir kaynak olan karabuğday unu; rutin, quercetin, vitexin ve D-chiro-inositol gibi antioksidan bileşenler ile lizin ve arginin amino asitleri içerir.

Wefood Karabuğday Unu Nasıl Kullanılır?

Karabuğday unu ile aklınıza gelebilecek her türlü hamur işini deneyebilirsiniz. Kullandığınız beyaz un miktarını azaltıp yerine karabuğday unu ekleyerek tüm tariflerinizde değerlendirebilirsiniz. Özellikle glütene hassasiyetiniz varsa hamur işi yedikten sonraki semptomlarda azalma gözleyebilirsiniz. Kendine has bir aromaya sahip olan karabuğday unu ile çikolatalı kek, kurabiye, poğaça, simit, çörek ve hatta pizza hazırlanabilir. Çocuklar için iyi bir lif, vitamin, mineral ve protein kaynağı olan karabuğday unlu atıştırmalıklar onların gelişimlerine destek olabilir. Yüksek lif içerdiğinden dolayı tok tutma özelliğine sahip olan ürün, özellikle formunu korumak isteyenler için de ideal bir seçenektir. Günlük almanız gereken karbonhidrat miktarını karabuğday unu ile hazırlayabileceğiniz ekmek ile karşılayabilirsiniz. Karabuğday ekmeği belki beyaz un ile yapılan ekmek kadar yumuşak ve hacimli olmayabilir, ancak besin değeri açısından çok daha tatmin edicidir. Glüten içeren besinleri hiç tüketmemesi gereken çölyak hastaları için uygun olan karabuğday unu, diğer glütensiz unlarla karıştırılarak farklı lezzetler elde edilebilir.

Sevdiğiniz ve sıklıkla tükettiğiniz tariflerde Wefood Karabuğday Unu kullanabilir, yeni ve farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ayrıca tariflerinize besinsel açıdan ekstra zenginlik katabilir ve içeriği güçlendirebilirsiniz.

 

Wefood Karabuğday Unu GDO’suz, glutensiz, vegan ve şeker ilavesizdir.

** İlave şeker içermez.

** Katkı ve koruyucu bulunmaz.

** Yüksek lif ve protein içerir.

Tazeliğini korumak ve kullanım kolaylığı sağlamak için 350 gr cam kavanoz ile paketlenmiştir.

  

Menşei: Ukrayna

Karabuğday Unu Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.): 05.02.2021

Çiğ Karabuğday Unu
Besin Değerleri (100 g için)
Enerji 343 kcal /1397 kj
Protein 14 g
Karbonhidrat 71 g
Yağ 3 g
Lif 11 g
Şeker 0 g