Ürün detay paylaş

Wefood Glutensiz Fındık Unu 250 gr (8681749104703)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺44,90(KDV Dahil)

Kavrulmamış çiğ fındıkların öğütülmesi ile elde edilen fındık unu, beyaz una kıyasla daha besleyici ve daha aromalı bir un alternatifidir. Glüten içermediği için çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti olan kişilerin kullanımına uygundur. Katkı maddesi ve koruyucu içermeyen Wefood Fındık Unu, vegan ve şeker ilavesizdir.

Menşei: Türkiye

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.) : 15.04.2021

ADET

Artır Azalt

 

Glutensiz Fındık Unu Nedir?

Kavrulmamış çiğ fındıkların öğütülmesi ile elde edilen fındık unu, beyaz una kıyasla daha besleyici ve daha aromalı bir un alternatifidir. Glüten içermediği için çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti olan kişilerin kullanımına uygundur. Katkı maddesi ve koruyucu içermeyen Wefood Fındık Unu, vegan ve şeker ilavesizdir.

 

 

Fındık Ununun Besin Değerleri Nelerdir?

Fındık, yüksek oranda sağlıklı yağ, protein, A ve E vitaminleri içeriğiyle oldukça besleyici bir yemiştir. Rafinasyon işlemlerinden geçmediği için besin değerini koruyan fındık unu, beyaz una kıyasla daha fazla protein, lif, sağlıklı yağ ve vitamin içerir. Fındık ununun yağ içeriği yüksek olsa da trans yağ içermez. Yüksek yağ içeriğinin okside olup bozulmasını önlemek amacıyla fındık ununun buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir. 

Fındık unu, yüksek protein ve lif içeriği sayesinde daha uzun süre tok tutar ve beyaz una göre daha besleyici bir un alternatifi sunar. Fındık unu, özellikle bitkisel beslenenler için iyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Normal unla yapılan tariflerde fındık unu kullanılması ile her türlü tarif, besin değeri açısından zenginleştirilebilir. Fındık unu takviyesiyle hazırlanan besinler, bitkisel bazlı beslenmeyi tercih edenlerin günlük protein ve lif gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olur. 

 

 

Wefood Fındık Unu Hangi Tariflerde Kullanılır?

Glütensiz olması sayesinde son yıllarda oldukça popüler olan fındık unu, glütensiz beslenen veya beslenmesinde karbonhidrat miktarını azaltmak isteyenler tarafından tercih edilebilir. Fındık ununun kullanım alanı oldukça geniştir, beyaz unun kullanıldığı pek çok tarifte rahatlıkla kullanılabilir. Fındık ununda baskın bir fındık tadı olmasa da hafif aromatik yapısıyla fındık tadının yakışabileceği tariflerde kullanılması önerilir.

Beyaz un, yüksek miktarda glüten proteini içerir. Hamurlara esnek ve yumuşak yapıyı veren glütendir. Bu nedenle beyaz unla yapılan tariflerde 1:1 oranda fındık unu kullanmak aynı sonucu vermeyebilir. İlk defa fındık unu kullanacaksanız ve tarifinizde tek bir un kullanmak istiyorsanız, fındık ununa göre hazırlanmış bir tarife öncelik verebilirsiniz. Fındık unu ile yapmak istediğiniz tariflerde daha fazla kabartma tozu, maya veya karbonat kullanarak daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Tadı çikolata ile çok iyi uyum sağlayan fındık unu, birçok tarifte çikolata ile beraber kullanılabilir. Çikolatalı pasta, brownie, çikolatalı kurabiye gibi tatlılarda kendine has aromasıyla tadı zenginleştirir. Ayrıca fındık unu ve çikolata kullanarak ev yapımı çikolatalı sürme hazırlanabilir. Dilerseniz granola, pankek gibi kahvaltılık yiyecekler hazırlarken de fındık unu tercih edebilirsiniz. Pankek hamuru hazırlarken normalde kullandığınız unun %30’u yerine fındık unu eklemeniz yeterlidir. Fındık unu, pankeklerinize daha yoğun bir doku ve fındıksı tat katar.

 

 

Wefood Fındık Unu Nasıl Kullanılır?

Beyaz unla hazırladığınız standart tariflerinizde beyaz unun %25-30’u yerine fındık unu kullanarak benzer sonuçlar alabilirsiniz. Bu sayede hazırladığınız yiyeceklere daha fazla lif, protein ve E vitamini eklemiş olursunuz. Daha iyi bir kıvam elde etmek için fındık ununu farklı glütensiz un çeşitleri ile beraber kullanabilirsiniz. Fındık ununun yanı sıra badem ve ceviz gibi yemişlerden elde edilen unlar, normal unlara göre daha yoğun olduğundan kek, kurabiye gibi tatlılarda daha yoğun bir tat ve doku sağlar.

Fındık unu yüksek oranda yağ içerdiğinden, fındık unu ile hazırlanan yiyeceklerin yüksek sıcaklıklarda pişirilmemesi gerekir. Çünkü yüksek sıcaklıkta fındık unu daha hızlı kararabilir. Fındık unu ile hazırlanan tariflerde pişirme süresinin daha kısa tutulması ya da daha düşük sıcaklıklarda pişirilmesi önerilir.

Severek tükettiğiniz tariflerde Wefood fındık unu kullanarak tariflerinizi hem besinsel olarak zenginleştirebilir hem de farklı tatlar yaratabilirsiniz

 

 

Besin Değerleri (100 g için)

Enerji

714,3 kcal/2985,7 kj

Toplam Yağ

69,39 g

Doymuş Yağ

5,76 g

Trans Yağ

0 g

Karbonhidrat

2,04 g

Şeker

1,91 g

Lif

1,91 g

Protein

15,36 g