Badem unu yapımı için önce bademlerin kabukları soyuluyor ve ardından öğütme işlemi yapılıyor. Birinci kalite yerli bademlerden üretilen Wefood Glutensiz Badem Unu, çapraz bulaşma riskini önlemek için sadece glutensiz ürünlerin işlem gördüğü değirmenlerde üretiliyor. Acı tohum içermeyen taptaze ve bütün bademler, tüm besin değerleri korunacak şekilde işleniyor. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu ilave edilmeksizin, uzun süre tazelik ve güvenli koruma için cam kavanozlara dolduruluyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

İçindekiler: Badem Unu

264,90 TL KDV Dahil

Fındık unu, fındık tohumlarının dış ve iç kabuklarından ayrılarak öğütülmesi ile elde edilen bir un çeşidini oluşturuyor. Fındığın doğal formülünden dolayı gluten içermeyen ürün, buğday ununa nazaran tariflere daha yoğun kıvam ve gevrek bir lezzet kazandırıyor. Aromalı bir un çeşidi olmasıyla, yiyeceklerde hem temel hem de lezzet artırıcı bir yardımcı malzeme olarak kullanılabiliyor.

 

Menşe: Türkiye

 

İçindekiler: Fındık Unu

336,90 TL KDV Dahil

Karabuğday unu, kuzukulağıgiller familyasına ait greçka bitkisinin tohumlarından elde edilen bir un çeşidini oluşturuyor. Adı karabuğday olmasına rağmen bu bitki türü, aslında bir tahıl türü olmayıp psödo (yalancı) tahıl sınıfına giriyor. Bu sayede de gluten içermiyor. Asya’da yüzyıllardır tüketilen bir besin olan karabuğday unu; geniş kullanım alanları ve özellikleri gereği Rusya, Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın kuzeyinde de yetiştiriliyor. Karamel rengi bir görünüme sahip olan ürün, fıstık ve nohut benzeri özgün tadıyla oldukça lezzetli bir tüketim sağlıyor.

 

Menşe: Rusya

 

 

İçindekiler: Çiğ Karabuğday Unu

122,90 TL KDV Dahil

Glutensiz tam yulaf unu, yulaf tahılından elde edilen besleyici bir un alternatifini oluşturuyor. Yulaf doğası gereği glutensiz bir ürün olduğundan, yulaf ununun da gluten içermemesi gerekiyor. Ancak üretim aşamasında buğday, arpa, bulgur vb. diğer tahıllarla karıştırılması veya bu glutenli mamullerle yakın tutulması, üründe gluten bulunmasına yol açabiliyor. Bu nedenle de çölyak hastaları veya gluten toleransı düşük kişiler tarafından tüketimi riskli olabiliyor. Ancak glutensiz içerik hassasiyeti doğrultusunda üretilen tam yulaf unuyla bu riskin önüne geçilebiliyor.

 

Menşe: Rusya

 

 

İçindekiler: Tam Yulaf Unu

124,90 TL KDV Dahil

Nohut unu, ham maddesi gereği Türkiye’deki en yaygın glutensiz un çeşitleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla çölyak hastaları ve glutensiz beslenen pek çok kişi, onu uzun süredir yakından tanıyor. Hatta doğal ve etkili tüketime olan ilginin artmasıyla birlikte, nohut unu kullananların sayısı da gitgide artıyor. Peki, siz nohut ununun yüzde 100 glutensiz, GDO’suz, zirai ilaç içermeyen, besin değeri korunarak üretilmiş ve katkısız olanını mı arıyorsunuz? O halde Wefood Organik Nohut Unu beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak!

 

Menşe: Türkiye

 

 

 

İçindekiler: Nohut Unu

139,90 TL KDV Dahil

Pirinç unu, beyaz ve kahverengi pirinçlerin öğütülmesiyle elde edilebilen glutensiz bir un çeşidini oluşturuyor. Pirinç nişastasından oldukça farklı olan ürün, pirinçlerin herhangi bir kimyasal ayrıştırma işleminden geçmeden doğrudan un haline getirilmesi ile meydana geliyor. Pirinç nişastası ise pirincin içeriğindeki bir glikoz türevi olan nişastanın ayrılmasıyla üretiliyor. Ayrıca pirinç nişastasının içeriğinde diğer tahılların nişastaları da belirli miktarlarda bulunabilirken, pirinç ununda sadece tek bir ham madde kullanılıyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

İçindekiler: Pirinç Unu

139,90 TL KDV Dahil

Keçiboynuzu unu, keçiboynuzu (harnup) meyvesinden elde edilen glutensiz bir un çeşidini oluşturuyor. Baklagiller familyasının ağaçta yetişen türlerinden olan keçiboynuzu, olgunlaştığında toplanarak kurumaya bırakılıyor. Meyveler tamamen kuruyup koyu kahverengi bir görünüme ulaştığında, çekirdeklerinden ayrılarak un haline getiriliyor. Keçiboynuzu unu, meyvesinde bulunan doğal şeker bileşenleri sayesinde tatlılık seviyesi bakımından diğer pek çok undan ayrılıyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

İçindekiler: Keçiboynuzu Unu

104,90 TL KDV Dahil
1

 

 

 

Wefood Glutensiz Unlar

Gluten, tahıl ürünlerine sıvı maddelerle buluştuğunda esnek ve yapışkan form kazandıran bir tür protein grubu olarak biliniyor. Buğday başta olmak üzere çavdar ve arpa gibi çeşitli tahıllar ile üretilen unlar, doğal yapıları gereği bu protein grubunu içeriyor. Gluten, normal koşullarda insan vücudunda tolere edilebiliyor. Fakat gluten intoleransı ya da çölyak hastalığı bulunan kişiler, glutenli gıdalar tükettiğinde ciddi sindirim sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyor.

Wefood hem bu tür rahatsızlıklara sahip kişilerin rahatlıkla tüketebileceği glutensiz un çeşitleri ile tüm bu sorunları geride bırakmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda yoğun lezzetleriyle de öne çıkan glutensiz un çeşitleri, tarifleri lezzetlendirmek adına güçlü birer yardımcı oluyor! Üstelik Wefood, glutensiz un çeşitlerinin üretiminde tıpkı diğer ürünlerinde olduğu gibi organik ham maddeler kullanmaya da özen gösteriyor. Böylece gerek kendiniz gerekse de sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz organik glutensiz un çeşitleri ortaya çıkıyor!

Glutensiz Un Nedir?

Glutensiz un; gluten içermeyen tahıl ve yemişlerin öğütülmesiyle elde edilen un çeşitlerini ifade ediyor. Çölyak hastaları ve gluten intoleransı bulunan kişiler için güvenli tüketim imkanı sunan bu un çeşitleri, aynı zamanda glutensiz beslenme şeklini benimseyenler için de avantaj sağlıyor. Elde edildikleri kaynaklar sebebiyle güçlü aromalara sahip olan glutensiz unlar, hamur işleri ve tatlıları lezzetlendirmek için de kullanılabiliyor.

Wefood’un Glutensiz Un Çeşitleri Nelerdir?

Wefood’un Glutensiz Un Çeşitleri kategorisinde farklı damak zevklerine uygun pek çok alternatif bulunuyor. Daha baskın lezzetleri tercih edenler için Glutensiz Badem Unu, Organik Glutensiz Hindistan Cevizi Unu, Glutensiz Fındık Unu ve Organik Glutensiz Keçi Boynuzu Unu bir adım öne çıkıyor. Güçlü aromalara sahip olan bu un çeşitlerinin özgün tatları, tariflerin içerisinde rahatlıkla hissedilebiliyor.  

Daha hafif aromalı glutensiz un çeşitleri arayanlar için ise Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu, Glutensiz Tam Yulaf Unu, Glutensiz Kinoa Unu, Organik Nohut Unu, Organik Pirinç Unu ve Glutensiz Teff Unu ideal seçenekler oluyor. Tariflere kıvam katmak için kullanılabilen bu glutensiz un çeşitleri, nispeten daha hafif aromaları sayesinde yemeklerin içerisinde ön plana çıkmadan genel lezzete eşlik edebiliyor.

Wefood Glutensiz Un Çeşitleri Nasıl Yapılır?

Wefood, glutensiz un çeşitlerinin üretiminde; GDO’lu tohum ve zirai ilaç gibi yapay müdahaleler olmadan yetiştirildiğinden emin olduğu meyve, tahıl, tohum ve yemişleri tercih ediyor. Bunun için gerçek kaynağından tedarik edilen hammaddelerin birinci kalitede ve organik tarım sertifikalı olmasına özen gösteriliyor. Ayrıca glutensiz üretimde önemli hususlardan biri olan çapraz bulaşma riskini ortadan kaldırmak için tarladan paketlemeye kadar olan tüm süreç, sadece glutensiz ürünlerin bulunduğu hatlar üzerinde yürütülüyor.

Glutensiz un çeşitlerinin üretiminde kullanılan meyve, tahıl, tohum ve yemişler; besin değerlerinin maksimum düzeyde korunabilmesi için hiçbir ısıl işlem görmeden öğütülüyor. Hindistan cevizi gibi öğütme işleminden önce kurutulması gereken ham maddelerde ise bu işlem, oldukça düşük ısılarda gerçekleştiriliyor. Taş değirmenler üzerinde yavaşça öğütülen ham maddeler, un halini aldıktan sonra koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı vb. hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden güvenilir cam kavanozlara dolduruluyor.    

Glutensiz Un Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek lif içerikleri sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlayarak kilo vermeye yardımcı oluyor.
  • Bol miktardaki vitamin, mineral ve doymamış yağ asitleri sayesinde dengeli ve faydalı tarifler hazırlanabiliyor.
  • Düşük karbonhidrat oranları kilo kontrolüne yardımcı olurken, ketojenik diyet uygulayanlar için de ideal beslenme sağlıyor.
  • Yüksek orandaki bitkisel protein içerikleri ile sporcu ve vegan beslenmesinde gönül rahatlığıyla tercih edilebiliyor.
  • Gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları için güvenli beslenme imkanı sağlıyor.
  • Güçlü aromaları sayesinde ilave edildikleri tariflere lezzet katıyor.
  • Rafine şeker içermeyen bu un çeşitleri, kolesterol ve diyabet hastalarının tatlı ihtiyacına karşılık güvenli alternatifler sunuyor.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.