Spirulina Tozu

Yüksek oranda protein içeren doğal bir besin kaynağı Wefood Spirulina Tozu Kraft. Yeşil ve mavi alglerden oluşan bir yosun türü olan Spirulina Tozu doğadaki en zengin A, E ve B12 vitamini kaynağıdır.
**Şeker içermez. **Katkı ve koruyucu bulunmaz. ** Yüksek lif ve protein içerir. ** Glutensiz beslenen bireyler için uygundur.

Kullanımı:
Ekmek, kek ve kurabiye yapımında karışıma ilave edilebilir.
Günlük porsiyon 1 çay kaşığıdır.
Baharat gibi kullanarak istediğiniz yiyecek ile birlikte tüketilebilir.
Faydaları:
Sporcuların vücutlarını kısa sürede toparlamasına yardımcıdır. Kas gelişimi destekler.
Antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcıdır.
Saç dökülmesi yaşayanlar için oldukça faydalıdır. Saç için hayati değerde besinler içerir.

gluten-icermez
koruyucu-icermez
yuksek-protein
yuksek-vitamin
yuksek-lif
gluten-icermez
yuksek-protein
yuksek-lif
koruyucu-icermez
yuksek-vitamin
P1000868

Spirulinali Dari Pilavı

Spirulinali dari pilavi

1-2 corba kasigi zeytinyagi
1-2 corba kasigi toz spirulina
1 corba kasigi Bragg’s Liquid Aminos (veya tamari veya soya sosu) (istege bagli)
Tuz

Dari pilavi icin:
1 bardak sari dari (ak dari veya altin dari diye de gecebilir)
2 bardak su

Dariyi guzelce yikayip ustune 2 bardak suyu ilave edin. Su kaynadiktan sonra altini kisin ve dari suyu emince pilavin altini kapatin. (Dariya su eklemeden once citirdayana kadar hafifce kavurabilirsiniz de, tadi daha ortaya cikar)

Dariyi ayri bir karistirma kabina alip biraz sogumasini bekleyin. Ustune diger malzemeleri ekleyip karistirmaya baslayin. Bu fotografi da ozellikle koyuyorum, ne kadar karman corman bir islem oldugunu gorun diye 🙂 Hersey iyice karisinca pilaviniz yemeye hazir.

Nasıl Tüketilir ?

  • Kullanımı:
    Ekmek, kek ve kurabiye yapımında karışıma ilave edilebilir.
    Günlük porsiyon 1 çay kaşığı kaşığıdır.
    Baharat gibi kullanarak istediğiniz yiyecek ile birlikte tüketilebilir.

spirulina tozu
Spirulina-smoothie

Tarihçesi

Spirulina önceleri hem fotosentez kabiliyeti hem de bitki pigmentleri bakımından zengin olması nedeniyle bitki olarak sınıflandırılmış.

Ancak genetik, fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri göstermiş ki bakteri dalında yer alması daha doğru. Farklı türleri olan Spirulina’nın özellikle 3 türünün besin değerlerinin çok yüksek olduğu görülmüş.

Biyoloji dersini sanırım burada kesmeliyim. Başa dönüp ‘Su yüzeyindeki yosun tabakası‘ desem, belki de her şey daha anlaşılır olacak. Evet, Spirulina tropikal iklimlere yakın iklimlerde, türüne göre okyanusta ya da tatlı sularında yaşayan, bakteriye benzeyen, mavi-yeşil canlılardır.

Spirulina mikroskobik spiraller şeklinde büyür ve bu spiraller birbirilerine yapışma eğilimindedir. Böylelikle hasat da kolay olur. Koyu mavi-yeşil bir rengi vardır ve göreceli olarak da yumuşak bir tada sahiptir. Spirulina sadece besin takviyesi olarak değil sakız, şeker veya diğer ambalajlı yiyeceklerde gıda boyası olarak da kullanılır (2).

Diğer Ürünler

İLETİŞİM

Merkez
Göktürk Merkez Mah. Kılıncı Göl Sok. Pine Homes Sitesi D:5
Kemerburgaz / İstanbul

 

Dağıtım Adresi
Giyimkent Sitesi Ticaret Caddesi No:99/A
Esenler / İstanbul

 

Telefon : +90 212 999 58 80
info@dogavera.com.tr