Ürün detay paylaş
Wefood Beauty Lavanta Yağı 10 ml
Wefood Beauty Lavanta Yağı 10 ml

Wefood Beauty Lavanta Yağı 10 ml (8683347030897)

Fiyat : ₺59,90(KDV Dahil)

Lavanta yağı, mevsiminde hasat edilen lavanta çiçeklerinden ve bu çiçeklerin saplarından elde elde edilen bir uçucu (esansiyel) yağ çeşidini oluşturuyor. Kozmetik ve aromaterapide sıklıkla tercih edilen lavanta yağı, içerdiği aktif bileşenlerden dolayı aynı zamanda farmakoloji alanında da kullanılıyor.

Menşei: Türkiye

 

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.): 06.2024

ADET

Artır Azalt

Wefood Beauty Lavanta Yağı 10 ml

Lavanta çiçeklerini kim sevmez ki? Benzersiz bir kokuya ve göz alıcı mavi-mor renklere sahip olan bu bitki, çeşitli formlarıyla insanoğlunun geçmişten günümüze en çok yararlandığı bitkiler arasında yer alıyor. Kişisel bakımda da farklı pek çok alternatifi ile kullanılan lavanta, uçucu yağ çeşitleri arasında da eşsiz kokusuyla öne çıkıyor. Peki, lavanta yağını bir de Wefood’un doğallık garantisiyle deneyimlemeye var mısınız? Wefood Care Lavanta Yağı, lavanta çiçeklerinin eşsiz kokusunu tüm yoğunluğu ile duyularınızla buluşturmaya aday. Kokusunu duyduğunuz ilk anda kendinizi lavanta bahçesinin içinde hissedeceğiniz bu yağ, farklı kullanım alanlarıyla günlük yaşamın her alanına dahil olabiliyor. Siz de lavantanın hoş kokusuna karşı koyamayanlardansanız, Wefood Care Lavanta Yağı’nı mutlaka denemelisiniz!

  • Lavanta Yağı Nedir?

    • Lavanta yağı, mevsiminde hasat edilen lavanta çiçeklerinden ve bu çiçeklerin saplarından elde elde edilen bir uçucu (esansiyel) yağ çeşidini oluşturuyor. Kozmetik ve aromaterapide sıklıkla tercih edilen lavanta yağı, içerdiği aktif bileşenlerden dolayı aynı zamanda farmakoloji alanında da kullanılıyor.
  • Lavanta Yağı Nasıl Yapılır?

    • Wefood Beauty Lavanta Yağı, mevsiminde hasat edilen yüksek kalite lavanta çiçeklerinden ve saplarından elde ediliyor. Toplandıktan sonra temizleme aşamasından geçen lavanta çiçekleri, yağ elde etmek üzere yüksek ısıda kaynatılıyor. Kaynatılan lavantalar, buhar yoluyla damıtılıyor ve böylece bitkinin yağı çıkarılıyor. Elde edilen bu yağ, hiçbir koruyucu ve katkı maddesi ilave edilmeksizin tüm doğallığıyla güvenilir cam şişelerine dolduruluyor.
  • Lavanta Yağı Etkileri Nelerdir? Lavanta Yağı Ne İşe Yarar?

    • Yaydığı hoş kokuyla duyuları yatıştırarak rahatlık hissi veriyor. İstenmeyen kokuların bastırılması amacıyla kullanılabiliyor. Sabit yağlar ile karıştırılarak saç-cilt-tırnak bakımında ve masaj uygulamalarında tercih edilebiliyor. Bir şişe suyun içerisine birkaç damla eklendiği takdirde temizleyici veya böcek savar olarak kullanılabiliyor.
  • Lavanta Yağı Cilde Etkileri Nelerdir?

    • Lavanta yağı, çeşitli vitamin ve minerallerle birlikte, serbest radikallerin dokular üzerindeki olumsuz etkilerini önleyen aktif bileşenler de içeriyor. Bu nedenle bu yağ, düzenli kullanımda erken yaşlanma belirtileri gibi cilt problemlerinin oluşumunu yavaşlatmaya yardımcı olabiliyor. Aynı zamanda cildin günden güne daha nemli, yumuşak, pürüzsüz, eşit tonlu ve aydınlık bir görünüme kavuşmasına da katkıda bulunuyor.
  • Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

    • Lavanta yağı, hoş kokusundan faydalanmak amacıyla buhurdanlık ve elektrikli difüzöre eklenerek kullanılabiliyor. Ürünün en yaygın kullanım alanlarından birini ise kişisel bakım oluşturuyor. Ancak bu yağın, içerdiği uçucu bileşenlerle ciltte hassasiyet yaratmaması için sabit (baz) bir yağ ile karıştırılarak uygulanması tavsiye ediliyor. Bunun için 50 ml bir sabit yağın içerisine 5-10 damla lavanta yağı ekleyerek seyreltmek yeterli oluyor.
  • Lavanta Yağı Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

    • Tüm uçucu yağlarda olduğu gibi lavanta yağı kullanımında da cilde doğrudan uygulama yapmaktan kaçınmak gerekiyor. Aksi takdirde bazı bünyelerde, cilt üzerinde çeşitli irritasyon ve alerjik durumlar söz konusu olabiliyor. Bunun için lavanta yağını cilde temas ettirmeden önce sabit (baz) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor. Lavanta yağını seyreltmek için kullanabileceğiniz sabit yağ çeşitleri arasında ise Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, badem yağı, jojoba yağı, kayısı çekirdeği yağı ve susam yağı gibi yağlar bulunuyor. Fakat seyreltilmiş karışımın da ilk önce cildin küçük bir bölgesinde test edilmesi gerekiyor.
  • Lavanta Yağı Saklama Koşulları Nedir?

    • Wefood Beauty Lavanta Yağı’nın uzun süre boyunca kullanılabilmesi için güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi daha uygun oluyor. Aynı zamanda uçucu bir yağ olması dolayısıyla, ürünü her kullanımdan sonra ağzı kapalı bir şekilde saklamaya dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde ürün, kokusunu ve uçucu bileşenlerini belli oranda kaybetme riski taşıyor.  

       

Benzer Ürünler
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.

 

 

","mpn": "8683347030897","sku": "8683347030897","brand": {"@type": "Brand","name": "Wefood Beauty"},"offers": {"@type": "Offer","url": "http://www.wefood.com.tr/wefood-beauty-lavanta-yagi-10-ml","priceCurrency": "try","price": "59.90","itemCondition": "NewCondition","seller": {"@type": "Organization","name": "Doğavera Gıda Anonim Şirketi"}}}