Ürün detay paylaş
Wefood Organik Hindistan Cevizi Sütü 400 ml
Wefood Organik Hindistan Cevizi Sütü 400 ml

Wefood Organik Hindistan Cevizi Sütü 400 ml (8681749104598)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺59,90(KDV Dahil)

Hindistan cevizi sütü, olgunlaşmış Hindistan Cevizi meyvelerinden elde edilen yoğun kıvamlı ve krem rengine sahip bir sıvı gıda çeşidini oluşturuyor. Hindistan cevizi sütü bu meyvenin suyu ile sık sık karıştırılsa da ikisi, üretim dönemi ve süreci itibarıyla birbirinden farklılaşıyor. Suyuna kıyasla çok daha opak bir görünüme ve daha yüksek yağ oranına sahip olan Hindistan cevizi sütü, yüksek besin değeri ve kıvamı ile inek ve keçi sütü tüketemeyenler için güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Menşei: Sri Lanka

 

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.): 10.03.2024

 

 

İçindekiler: Hindistan Cevizi Sütü, Su 

ADET

Artır Azalt

Organik Hindistan Cevizi Sütü
Besin Değerleri  100 g için
Enerji (kcal/kj) 170 / 711
Yağ (g) 17
Doymuş Yağ (g) 15,8
Karbonhidrat (g) 2,7
Şekerler (g) 1,7
Protein (g) 1,4
Tuz (g) 0,03

Wefood Organik Hindistan Cevizi Sütü 400 ml

Süt, günlük beslenmede ve hemen her tarifte oldukça önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle de konu faydalı ve lezzetli beslenme olduğunda akıllara ilk gelen besinlerden biri oluyor. Peki, vegan beslendiğiniz için süt tüketimi konusunda güvenilir bir bitkisel alternatife mi ihtiyacınız var? Veya standart beslenmenize rağmen, laktoz hassasiyetinizden dolayı süt tüketmek sizin için her defasında bir sorun haline mi geliyor? Neyse ki Wefood, severek tükettiğiniz pek çok ürünü gibi, size bu konuda da yüzde 100 bitkisel ve lezzet dolu bir seçenek sunuyor: Wefood Organik Hindistan Cevizi Sütü… Üstelik glutensiz!

Hindistan Cevizi Sütü Nedir?

Hindistan cevizi sütü, olgunlaşmış Hindistan Cevizi meyvelerinden elde edilen yoğun kıvamlı ve krem rengine sahip bir sıvı gıda çeşidini oluşturuyor. Hindistan cevizi sütü bu meyvenin suyu ile sık sık karıştırılsa da ikisi, üretim dönemi ve süreci itibarıyla birbirinden farklılaşıyor. Suyuna kıyasla çok daha opak bir görünüme ve daha yüksek yağ oranına sahip olan Hindistan cevizi sütü, yüksek besin değeri ve kıvamı ile inek ve keçi sütü tüketemeyenler için güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Hindistan Cevizi Sütü Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizinin sütünü elde etmek için öncelikle meyvelerin tamamen olgunlaşmış olması gerekiyor. Yarı olgunlaşmış meyvelerin içindeki Hindistan cevizi suyu, meyve tam olgunlaştığında Hindistan cevizinin etli kısımlarına dönüşüyor. Olgun meyvelerin bu iç kısımları çıkarılarak fiziksel yollarla işlendiğinde ise ortaya, yoğun kıvama ve lezzete sahip Hindistan cevizi sütü çıkıyor. Bunun için etlerin önce püre haline getirilmesi, ardından da belli bir basınçla süzülmesi gerekiyor.

 

Wefood, Organik Hindistan cevizi sütünü uygun iklim koşulları bakımından yüksek kaliteli üretimin yapıldığı Sri Lanka’dan ithal ediyor. Uluslararası organik tarım sertifikalı meyveler, glutensiz mamullere özel hatlarda üretilerek aynı şartları karşılayan yüksek hijyen koşullarında ambalajlanıyor. Size de glutensiz, organik, hijyenik ve yüksek besin değerine sahip Wefood Hindistan Cevizi Sütü’nün tadını doyasıya çıkarmak kalıyor.

Hindistan Cevizi Sütü Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?

Hindistan cevizi sütü, içerdiği orta zincirli yağ asitleri sayesinde bir yandan vücudun enerji ihtiyacını karşılarken, diğer yandan vücuttaki sistemlerin ideal işleyişini korumaya da yardımcı oluyor. Hindistan cevizinin faydalarını artıran en önemli bileşenlerden biri de içerisindeki laurik asit oluyor. Antibakteriyel, antifungal ve antiviral etkiye sahip olan bu değerli yağ asidi, düzeli tüketimde vücut fonksiyonlarının normal düzeyde sürdürülmesini destekliyor. Aynı zamanda sodyum, demir, magnezyum, bakır ve çinko mineralleri ile C vitamini içeren bu besin, vücudun ihtiyaç duyduğu temel mikro besinlerin bitkisel yollardan alınmasına katkıda bulunuyor.

Hindistan Cevizi Sütü Ne İşe Yarar?

  • Düşük kalorisiyle hedefe yönelik beslenme için ideal bir seçenek sunuyor.

  • Laktozsuz içeriği sayesinde sindirim sorunlarına yol açmadan keyifli bir tüketim sağlıyor.

  • Yüzde 100 bitkisel içeriğiyle vegan beslenmesinde ve tariflerde rahatlıkla kullanılabiliyor.

  • Glutenli ürünlerle çapraz bulaşma riski bulunmayan ortamda üretildiği için çölyak hastaları tarafından güvenle tercih edilebiliyor.

  • Yoğun lezzeti sayesinde yiyecek, içecek ve tariflere kendine özgü tropik bir tat katıyor.

  • Yüksek besin değeri ile vücudun ihtiyaç duyduğu önemli bileşenlerin keyifle alınmasını sağlıyor.

Hindistan Cevizi Sütü Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?

  • Tek başına doğrudan tüketebilirsiniz.

  • Kahvaltılık gevrekler, granolalar, müsliler, porridge tarifleri ve çiğ yulaf ezmesi gibi ürünlere ilave edebilirsiniz.

  • Sütlü kahve yapımında kullanabilir, ayrıca smoothie ve milkshake gibi içecekleri hazırlarken tercih edebilirsiniz.

  • Vegan içeriğe sahip sütlü tatlıların yapımında değerlendirebilirsiniz.

  • İnek sütünün kullanıldığı tüm tatlı-tuzlu hamur işlerinde ve yemeklerde ikame besin olarak kullanabilirsiniz.

  • Gaz sorunu olan ek gıdaya başlamış bebekler için mama yapımında tercih edebilirsiniz.

  • Cilt ve saç bakımında farklı şekillerde (tonik, besleyici nem maskesi vb.) kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Sütü Ne Kadar Kullanılmalıdır?

Hindistan cevizi sütü inek sütüne kıyasla daha yoğun bir kıvama ve aromaya sahip oluyor. Bu nedenle süt ile hazırlanan tariflerde, ürünün inek sütüne kıyasla 2/3 oranında kullanılıp geri kalan miktarın su ile tamamlanması öneriliyor. Ancak yoğun lezzet elde etmek isteyenler tarafından bu bitkisel süt de inek sütü ile aynı miktarda tercih edilebiliyor. Hindistan cevizi sütü yüksek kaloriye sahip bir besin olduğu için günlük tüketimde, özellikle de hedefe yönelik beslenmede aşırıya kaçılmaması gerekiyor.

Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.