Ürün detay paylaş
Wefood Soğan Tozu 60 gr
Wefood Soğan Tozu 60 gr

Wefood Soğan Tozu 60 gr (8683347030019)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺29,90(KDV Dahil)

Soğan tozu, soğanların kurutulması ve öğütülmesiyle elde edilen bir kuru gıda çeşidini oluşturuyor. Wefood Soğan Tozu elde etmek için kullanılan soğanlar mevsiminde yetişmiş, birinci kalite soğanlardan seçiliyor. Soğanın yalnızca toz haline getirilmiş hali olan bu ürün, sebzenin içerdiği tüm vitamin ve mineralleri barındırmaya devam ediyor. Bu sayede soğanın zengin besin değerlerinden, tadından ve aromasından yararlanmak çok daha pratik bir hale geliyor.

 

Menşei: Türkiye

 

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.) : 14.02.2024

 

İçindekiler: Soğan Tozu

ADET

Artır Azalt

Wefood Soğan Tozu 60 gr

Bulunduğu her yemeğe eşsiz bir tat katan soğan, Türk mutfağının kuşkusuz başroldeki lezzetleri arasında ilk sıralarda! Öyle ki bu sebze, pişirilen yemek ne olursa olsun tencerelerden yükselen mis kokuların başlıca sebeplerinden biri. Bu da soğanın ana yemeklerden böreklerin iç harcına kadar kullanılan bir sebze olmasında son derece etkili! Fakat soğan, yemekler için bu kadar temel bir malzeme olurken doğranması kolay ve pratik olan bir sebze değil. 

Peki, doğramakla uğraşmadan soğanın tüm lezzetini yemeklere katma fikri kulağınıza nasıl geliyor? Wefood Soğan Tozu ile işte bu mümkün! Wefood’un doğal ve katkısız soğan tozu, bu yoğun lezzeti yemeklere en pratik şekilde ekleyebilmeniz için üretildi! Soğanın doğal besin değerini yüksek oranda koruyan Wefood Soğan Tozu, aynı zamanda bu sebzenin keskin aromasını da tüm yoğunluğuyla muhafaza ediyor. Size de yorulmadan ve gözlerinizden yaşlar akmadan yapacağınız soğanlı lezzetlerin keyfine kapılmak kalıyor!

Soğan Tozu Nedir?

Soğan tozu, soğanların kurutulması ve öğütülmesiyle elde edilen bir kuru gıda çeşidini oluşturuyor. Wefood Soğan Tozu elde etmek için kullanılan soğanlar mevsiminde yetişmiş, birinci kalite soğanlardan seçiliyor. Soğanın yalnızca toz haline getirilmiş hali olan bu ürün, sebzenin içerdiği tüm vitamin ve mineralleri barındırmaya devam ediyor. Bu sayede soğanın zengin besin değerlerinden, tadından ve aromasından yararlanmak çok daha pratik bir hale geliyor.

Soğan Tozu Nasıl Üretilir?

Wefood Soğan Tozu’nun üretiminde tüm süreç el değmeden, katkı maddesi/koruyucu eklenmeden ve yalnızca glutensiz ürünlerin bulunduğu hatlarda çapraz bulaşma riski olmadan gerçekleştiriliyor. Üretimin ilk adımını oluşturan kurutma ve öğütme işlemleri, soğanların besin değerleri korunacak şekilde sadece fiziksel yollarla yürütülüyor. 

Kurutma esnasında soğanın içerdiği su tamamen buharlaştırılıyor. Bu şekilde soğanın özüne ulaşılmış oluyor. Bu işlem, soğan tozunun besin değerlerini üst noktaya çıkarırken aromanın ve tadın yoğunluğunu da artırıyor. Kurutulan soğanlar, bir sonraki aşamada ise özel bir değirmende topaklanma olmayacak şekilde öğütülüyor. Böylece ortaya, katkısız ve yüzde 100 doğal Wefood Soğan Tozu çıkıyor. 

Soğan Tozu Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?

Antioksidan bakımından güçlü bir besin olan soğan, yirmiden fazla flavonoid çeşidi barındırıyor. Bu yönüyle vücudun ideal işleyişine katkıda bulunurken, zengin bir prebiyotik kaynağı olması sebebiyle sindirim sistemi üzerinde de etkili olabiliyor. Soğan A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, kükürt ve iyot gibi değerli mineralleri de içeriyor. Soğan tozu da bu doğrultuda, vücut için gerekli olan vitamin ve minerallerin karşılanmasına katkı sağlayan ideal bir besin olma özelliği taşıyor. 

Soğan Tozu Ne İşe Yarar?

  • Soğanları soyma, temizleme ve doğrama işlemlerine gerek kalmadan doğrudan ve pratik bir kullanım sunuyor.

  • Antioksidan özelliği ile vücuttaki sistemlerin normal fonksiyonlarının korunmasına yardımcı oluyor.

  • Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin karşılanmasına katkı sağlıyor.

  • Glutensiz içeriğiyle çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti bulunan kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebiliyor.

 

​​​​Soğan Tozu Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?

  • Çorbaların içine ilave ederek ya da su ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

  • Baharat karışımlarının içerisine ekleyerek lezzetli bir çeşni oluşturabilirsiniz.

  • Bulgur pilavı ve soğanlı pilavlar için domates ve salçalarla uyumlu olarak kullanabilirsiniz.

  • Mantı harcına ekleyerek kıymanın lezzetini tamamlayabilirsiniz.

  • Ev yapımı tuzlu kraker ve cips yapımında kullanabilirsiniz.

  • Et, tavuk ve köfte harçlarına; salata ve sebze yemeklerine ekleyerek harika lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.

  • Maydanoz ve çeşitli baharatlarla hazırlanan börek harçlarının içerisine ekleyebilirsiniz.

  • Pişmiş et ve köfte ürünlerinin üzerine son bir dokunuş olarak ilave edebilirsiniz. 

Soğan Tozu Ne Kadar Tüketilmelidir?

Wefood Soğan Tozunu, yaptığınız yemek çeşidine göre arzu ettiğiniz ölçüde kullanabilirsiniz. Ancak şunu unutmamalısınız: Aşırıya kaçıldığı takdirde soğan tozu, diğer yemeklerin tadını bastırmakla birlikte pek çok doğal gıdada olduğu gibi vücutta istenmeyen etkilere de yol açabiliyor. Az miktarda kullanıldığında dahi ayırt edici bir lezzet yaratan soğan tozunun, tencere yemeklerinde genellikle bir çay kaşığı ila bir tatlı kaşığı arasında kullanımı yeterli oluyor.

Soğan Tozu Saklama Koşulları Nedir?

Soğan tozu, kurutulmuş formda bir gıda olduğu için uzun süre boyunca tazeliğini ve besin değerlerini koruyabiliyor. Fakat bunun için soğan tozunun loş ve serin bir ortamda tutulması, özellikle de neme maruz kalmaması gerekiyor. Wefood Soğan Tozunun her kullanımdan sonra ambalajını tamamen kapatmak da ürünün bozulmadan kullanılabilmesi için önemli şartlarından biri oluyor.

Benzer Ürünler
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.