Sofralar için bir iyi dilek örneği olarak “tuzu eksik olmasın” denildiğini siz de sık sık duyuyor olmalısınız. Çünkü tuz öyle bir besin kaynağı ki hem yemeklerin lezzetini hem de vücudun afiyetini sağlamada neredeyse üstüne yok! Peki, sizce bu her tuz çeşidi için geçerli olabilir mi?
Şöyle ki rafinasyon işleminden geçen tuzlar, mineral içeriklerini yitirdikleri için bu konuda doğal tuz çeşitleri kadar etkili olamayabiliyor. Ancak doğal tuzlar, içerdikleri onlarca mineral çeşidiyle hem ideal bir tat yoğunluğu hem de çok yönlü fayda sunuyor. Wefood ise Anadolu’nun ve dünyanın en çok değer gören tuz çeşitlerini, Doğal Tuzlar kategorisinde sizin için bir araya getiriyor!
Doğal Tuz Nedir? Doğal Tuzlar Nelerdir?
Doğal tuz kavramı, kaynağından çıkarıldıktan sonra rafine edilmeden sadece fiziksel işlemlerden geçirilmiş tuz çeşitleri için kullanılıyor. Türk Gıda Kodeksi Tuz Tebliği’nde, doğal tuz çeşitleri elde edildikleri kaynaklara göre “deniz tuzu”, “göl tuzu”, “kaya tuzu” ve “yer altı kaynak tuzu” olmak üzere dört gruba ayrılıyor.
Wefood’un Doğal Tuz Çeşitleri Nelerdir?
Wefood, dünyanın ve Anadolu’nun yüksek kaliteli tuz çeşitlerini en doğal haliyle tüketebilmenize büyük bir hassasiyet gösteriyor. Bu nedenle de Doğal Tuzlar kategorisinde, sadece doğal kaya tuzu ve doğal yer altı kaynak tuzu çeşitlerine yer veriyor. Madencilik yöntemleriyle çıkarılan bu tuzlar, endüstriyel olarak buharlaştırma vb. işlemlerden geçmediği için mineral içeriğini yüksek seviyede koruyabiliyor.
Wefood’un doğal tuz çeşitleri Himalaya Tuzu, Çankırı Kaya Tuzu ve Delice Kaynak Tuzu olmak üzere üç farklı seçenek olarak tüketime sunuluyor. 80’den fazla mineral çeşidi içeren bu tuzlar, günlük beslenme için güvenle tercih edilebiliyor. Wefood tuz çeşitleri ayrıca, yoğun lezzetleri sayesinde çok az miktarda kullanımda dahi istenen tuzluluk seviyesinin elde edilebilmesini sağlıyor.
Wefood Doğal Tuzlar Nasıl Elde Edilir?
Wefood tuz çeşitlerinin üretim süreci, hijyenik ve modern tesislerde işlenme aşamasından çok daha öncesine dayanıyor! Temiz ve yüksek kaliteli tuz kaynaklarını araştırmak adına kapsamlı çalışmalar yürüten marka, böylece sizlere yüzde 100 güvenilir içeriklere sahip ürünler sunuyor.
Geleneksel madencilik çalışmalarıyla elde edilen tuz kütleleri, tamamıyla hijyenik koşullarda tesislere taşınıyor. Bu esnada tüm süreç, çapraz bulaşma riski olmaması adına glutenli mamullerle hiçbir temas olmayacak şekilde yürütülüyor. Tuz kütleleri öğütülerek ince ve taneli forma getirildikten sonra, elde edilen ürünler hiçbir doğal veya yapay katkı ilave edilmeksizin güvenilir ambalajlarıyla buluşuyor.
Doğal Tuzların Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?