Granola besin değeri ve keyifli tüketim avantajıyla kahvaltı için hem hafif hem de doyurucu alternatifler arayanların vazgeçilmezi! Üstelik bu gıda, faydalı bileşen yönünden dengeli bir beslenmenin yanı sıra uzun süreli tokluk hissi de sağlıyor. İçerdiği kuru meyve ve yemişlerle ise damaklarda zengin bir lezzet bırakıyor. Peki, Wefood’un uzun soluklu lezzet araştırmaları sonucu tüketicileriyle buluşturduğu ev yapımı granola çeşitlerinin farkını keşfetmeye ne dersiniz? Rafine şekersiz ve vegan formülleriyle öne çıkan Wefood granolalar, ideal gevrekliği ve birbiriyle kusursuz uyuma sahip lezzet bileşenleri sayesinde kahvaltılarınızın yeni favorisi olacak!
Granola Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Granola, çeşitli kuru gıdalar ve doğal bitkisel yağlarla fırınlanmış yulaf ezmesine deniyor. Pratik ve lezzetli bir tüketim sağlayan bu gıda, genellikle kahvaltılık olarak tüketiliyor. Granolanın avantajı, güçlü bir lif kaynağı olan yulafı daha keyifli ve kolay tüketilebilen bir besine dönüştürmesi oluyor. Zengin besin değerine sahip olan bu kahvaltılık çeşidi, böylece çocuklar tarafından da severek tüketilebiliyor. Granola, ana malzeme olarak yulaf içermekle birlikte pek çok besin ilave edilerek de hazırlanabiliyor. En yaygın bulunan çeşitlerini ise meyveli granola, çikolatalı granola, fındıklı granola, bademli granola ve cevizli granola oluşturuyor.
Wefood’un Granola Çeşitleri Nelerdir?
Wefood, temiz ve güvenilir beslenmeye öncelik veren lezzet tutkunları için birbirinden iddialı üç farklı ev yapımı granola alternatifi sunuyor! Hindistan Cevizli ve Fındıklı Granola, bu ürün çeşitleri arasında glutensiz içeriğe sahip olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca bu glutensiz granola çeşidi, Hindistan cevizi yağı ile harmanlanması bakımından da diğer seçeneklerden farklılaşıyor.
Hakiki sızma zeytinyağıyla üretilen Yaban Mersinli, Chia Tohumlu ve Bademli Granola ile Elmalı, Tarçınlı ve Cevizli Granola ise yerli üretim yulaflarla hazırlandığı için gluten içerme olasılığı taşıyor. Bu doğrultuda Wefood granola fiyatları da üretim koşulları ve ham maddeleri gereği birbirine kıyasla değişkenlik gösterebiliyor.
Wefood Granola Nasıl Yapılır?
Wefood, granola yapımında sadece doğal ve birinci kalite besinleri tercih ediyor. Ürünlerin hiçbiri rafine şeker, aroma verici, yapay tatlandırıcı, koruyucu ve katkı maddesi içermemekte olup tüm üretim süreci ev yapımı üretim koşullarında gerçekleştiriliyor. Kapsamlı bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olan Wefood granolalar, el değmeden özenle hazırlanan tarifleri sayesinde gurmelere layık bir lezzete kavuşuyor. Ürünler, sadece standart üretim ya da glutensiz yulaf ezmesi, kuru meyve ve yemişlerle hazırlanarak tüm doğallığıyla siz tüketicilerine ulaşıyor. Kilitli ambalajları sayesinde ise uzun süre boyunca tazeliğini ve yoğun tadını koruyabiliyor.
Granolanın Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?
Granola, ana malzemesi olan yulaf sayesinde lif ve protein yönünden güçlü bir besin olma özelliği taşıyor. Bu sayede tüketildikten saatler sonra dahi tok ve zinde hissedilmesine yardımcı oluyor. Gevrek bir yapıya sahip olan bu gıda, içerdiği doğal ve lezzetli besinlerle keyifli bir tüketim ayrıcalığı sunuyor. Buna ek olarak vitamin ve mineral bakımından da vücudun ihtiyaç duyduğu farklı besin öğelerinin dengeli bir şekilde karşılanmasını sağlıyor.
Granola Nasıl Tüketilir ve Kullanım Alanları Nelerdir?
Granola, ağırlıklı olarak süte veya yoğurda ilave edilerek doğrudan tüketiliyor. Kuru gıda niteliğinde olan bu besin, böylece yeme kolaylığı açısından da daha dengeli bir forma kavuşuyor. Granola ayrıca, tıpkı çiğ yulaf ezmesi gibi çeşitli hamur işi tariflerinde de tercih edilebiliyor. Keklere ve kurabiyelere zengin bir yapı ile tat kazandıran bu kullanım şekli, aynı zamanda tariflerin daha yüksek besin değerine sahip olmasına da olanak sağlıyor.
Granola Kullanım Önerileri Nelerdir?