Wefood Süper Tahıllar, beslenmesine dikkat eden ve gününe enerji katmak isteyen kullanıcılar için ideal olan tahıllardır.
Süper Tahıllar, besleyiciliği yüksek birçok tahıl ürününü kapsar. Katkı maddesi ve koruyucu içermeyen süper tahıllar tamamen doğal yollarla size ulaştırılır. Chia tohumu, kinoa tohumu, yulaf ezmesi, kenevir tohumu gibi ürünlerden oluşan Wefood ürünleri, vegan ve diyet ürünüdür.
Chia Tohumu Nedir ve Nasıl Tüketilir?
Çiğ olarak tüketilen chia tohumu doyurucu ve besleyici özelliği sayesinde diyet yapanların gözdelerinden biridir. Omega-3, vitamin, protein, doğal antioksidan, mineral ve lif açısından zengin olan Wefood Chia Tohumu, her öğünde tüketilebilir. Şeker, katkı maddesi ve koruyucu içermeyen tohum, glütensiz beslenmeyi tercih eden kullanıcıların favori gıdalarından biridir. Nane ailesinden gelen tohum, tokluk hissi yarattığı için özellikle kahvaltılarda sıklıkla tercih edilir. Su ile temas ettiğinde jelleşme özelliğine sahip olması çorba, ayran, yoğurt, puding gibi yiyeceklerle harika bir uyum yakalar. Salata, köfte, ekmek, omlet, tatlı, kahvaltılık gevrek ve daha birçok yemek ve atıştırmalıkta kullanılabilir.
Kinoa Tohumu Nedir ve Nasıl Tüketilir?
Güney Amerika’da yetişen beyaz kinoa, besin değerlerinin keşfedilmesi sonucu tüm dünyada çılgınca tüketilen bir gıda haline gelmiştir. Glütensiz ve tam tahıllı özelliği bulunan kinoa; ilave şeker, katkı maddesi ve koruyucu içermez. Diyet yapanların en sık kullandıkları gıda ürünlerinden olan kinoa yüksek oranda lif, vitamin, mineral ve protein deposudur. Enerji verici özelliğiyle ön plana çıkar ve günün her anında tüketilebilir. Wefood Kinoa pilav gibi pişirilerek tüketildiği gibi, öğütülmüş haliyle kek, kurabiye benzeri hamur işlerinde de kullanılabilir. Ülkemizde en çok bulgur yerine kullanılarak kısır yapımında tercih edilir. Yeşillik, zeytinyağı ve nar ekşisi ile harika bir uyum yakalayan kinoa, doyuruculuğuyla da diğer kısırlara taş çıkarır.
Glütensiz Yulaf Ezmesi Nedir ve Nasıl Tüketilir?
Glütensiz, şekersiz ve GDO’suz olmasıyla ön plana çıkan yulaf ezmesi sağlıklı beslenmek isteyen kullanıcılara hitap eder. Karbonhidrat, protein ve mineraller bakımından zengin olan ürün, besleyiciliğiyle de tercih sebebidir. Haşlanarak yenebileceği gibi çiğ olarak tüketilmesi de mümkündür. Süt, yoğurt ve meyvelerle sabah kahvaltısında sağlıklı bir öğün niteliği taşır. Ara öğünlerde fırınlanarak ya da salatalara eklenerek de tüketilebilir.