Yemeklerden ilaç yapımına, aromaterapiden özütleme yöntemlerine kadar bitkilerden yararlanmanın pek çok yolu bulunuyor. Bunlardan biri ve en köklü örneklerinden olan kurutma yöntemi ise bitkilerdeki faydalı bileşenlerin dört mevsim boyunca korunabilmesini sağlıyor. Böylece yetiştiği mevsim ve yöre fark etmeksizin, bitkilerin sunduğu çözümlerden çay yapımı yoluyla yararlanılabiliyor.
Bitki çayı tüketiminden verim alınabilmesi adına, bitkilerin uygun şartlarda yetişmiş ve kurutulmuş olması büyük bir önem taşıyor! Organik tarım sertifikalı bitkilerden üretilen Wefood organik bitki çayı çeşitleri, besin değerleri korunacak şekilde hijyenik ortamda kurutuluyor. Böylece doğanın şefkatli ellerini tüm yoğunluğuyla hissedebileceğiniz güçlü bir etki vadediyor!
Bitki Çayı Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Bitki çayı, kurutulmuş bitkilerin demlenmesi ile elde edilen sıcak içecek çeşitlerinin genelini ifade ediyor. Bitkilerin ağırlıklı olarak yaprak ve çiçeklerinin kullanıldığı bu içecekler, dünya genelinde hemen her aromatik bitkiden üretilebiliyor. Yeşil çay, adaçayı, ıhlamur, papatya, nane-limon, kekik vb. seçeneklere ek olarak karışık bitki çayı çeşitleri ise en yaygın bilinen ve tüketilenler arasında yer alıyor.
Wefood’un Bitki Çayı Çeşitleri Nelerdir?
Wefood, tüketicilerinin karşısına, güçlü etkileri ile dillerden düşmeyen iki farklı bitki çayı çeşidi ile çıkıyor. Bunlardan biri olan Organik Adaçayı, yerli üretim organik tarım sertifikalı ve birinci kalite yapraklardan üretildiği için damakta yoğun ve hoş bir tat bırakıyor. Ayrıca kurutma esnasında bitkiye bulaşabilecek yabancı maddelere de maruz kalmaması sayesinde güvenilir bir tüketim sağlıyor. Organik Ihlamur ise adaçayı ile aynı yetişme ve üretim koşulları ile hazırlanmakta olup, güçlü aromasıyla fark yaratıyor.
Wefood Bitki Çayları Nasıl Yapılır?
Yerli ve organik Wefood bitki çayları, yüksek besin değerlerinin korunması için el ile tek tek toplanıyor. Ardından toz, toprak vb. doğal kalıntılardan özenle arındırılarak kurutulmak üzere bir araya getiriliyor. Tadını, rengini ve doğal bileşenlerini koruması için gölgede serilerek kurutulan ürünler, bu esnada hijyen koşullarını karşılayan özel kapalı ortamlarda tutuluyor. Son aşamada ise hiçbir koruyucu, katkı maddesi, renklendirici, aroma verici, tatlandırıcı vb. yapay ilaveler olmaksızın tüm doğallığıyla dayanıklı ve güvenilir ambalajlarına dolduruluyor.
Bitki Çayının Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?
Bitki çayı faydaları bakımından üretildiği doğal kaynağa göre pek çok farklı çözüm sunabiliyor. Ancak genel itibarıyla bu faydalar, bitkilerin yaprak ve çiçek bölümlerinde bulunan antioksidan kaynağı fenolik maddeler (P vitamini), mineraller, esansiyel yağ asitleri ve diğer vitamin çeşitleri sayesinde oluyor.
Uygun şartlarda üretildiğinde tüm yararlı bileşenlerini dalında olduğu gibi koruyabilen bu içecekler, doğal yapıları gereği vücutta güçlü etkiler yaratabiliyor. Bu nedenle bitki çayı tüketiminin günlük önerilen miktarlarla sınırlandırılması, kronik hastalık sahibi kişilerin ise öncesinde mutlaka hekimlerine danışması gerekiyor.
Bitki Çayı Nasıl Tüketilir?