Wefood Organik Sirkeler & Soslar
Yemekleri lezzetlendirmedeki güçlü etkileriyle sofralardan eksik olmayan sirkeler ve soslar, uygun koşullarda üretildikleri takdirde sundukları faydalarla da bir adım öne çıkıyor. Özellikle de fermente bir gıda olan ve çok sayıda probiyotik içeren sirke, organik üretim sürecinden geçirildiğinde fazlasıyla güçlü bir içeriğe sahip oluyor.
Hem ağız yoluyla tüketimde hem de haricen kullanımda çok yönlü fayda sağlayan bu gıda, evlerde mutlaka bulunması gereken besinler arasında başı çekiyor. Gerek üretim şekli gerekse de lezzet farkıyla ayrıcalıklı bir beslenme sunacak birden çok sirke ve sos çeşidi, Wefood Organik Sirkeler & Soslar kategorisinde sizleri bekliyor!
Organik Sirke Nedir?
Organik sirke; GDO’lu tohum veya zirai ilaç gibi herhangi bir yapay müdahale olmadan yetiştirilen meyvelerden, yine hiçbir yapay müdahale olmadan üretilen sirke çeşitlerini ifade ediyor. Üretildikleri meyveye göre farklı lezzet ve görünümlere sahip olan bu sirke çeşitleri, doğal ham madde ve yöntemler ile üretildiğinden yüksek oranda enzim ve yararlı bakteri oranına sahip oluyor. Wefood, Organik Sirkeler & Soslar kategorisinde, Organik Alıç Sirkesi ve Organik Elma Sirkesi olmak üzere iki farklı alternatif sunuyor.
Organik Soslar Nedir?
Organik soslar, organik tarım sertifikalı meyvelerden elde edilen ve hiçbir yapay katkı maddesi ilave edilmeden doğal yöntemler ile üretilen sos çeşitlerini oluşturuyor. Meyvenin doğal lezzetinin güçlü bir şekilde hissedildiği bu soslar, yoğun kıvamlarıyla da diğer sos çeşitlerinden ayrılıyor. Wefood, Organik Sirkeler & Soslar kategorisinde, lezzetli bir organik sos alternatifi olan Organik Nar Ekşisi’ni sizlere sunuyor!
Wefood Organik Nar Ekşisi; GDO’lu tohum, zirai ilaç vb. yapay müdahaleler olmadan yetiştirilen yerli ve birinci kalite narlardan üretiliyor. Birden çok kez sıkılıp süzülen narlardan elde edilen nar suyu, besin değerini maksimum düzeyde koruyabilmek adına düşük ısıda kaynatılıyor. Ayrıca tüm üretim süreci, çapraz bulaşma riskini önlemek adına glutensiz mamullere özel hatlar üzerinde gerçekleştiriliyor. Bu sayede gluten hassasiyeti bulunan kişilerin tüketimine de uyum sağlayan Wefood Organik Nar Ekşisi, yüksek besin değeri ve baskın tadı ile hem faydalı hem de lezzetli tüketim imkanı sunuyor!
Wefood Organik Sirke Çeşitleri Nasıl Yapılır?
Wefood organik sirke çeşitlerinin üretiminde yalnızca organik tarım sertifikasına sahip, yerli ve birinci kalite meyveler kullanılıyor. Zamanında toplanan taze meyveler iyice temizlendikten sonra temiz kaynak suyu ile buluşturuluyor. Karışımın fermente olabilmesi için içerisinde doğal bir maya çeşidi olan sirke anası ekleniyor. Renklendirici, koruyucu, tatlandırıcı vb. hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden üretilen karışım; üzeri sıkıca kapatılarak fermantasyonun gerçekleşmesi için beklemeye alınıyor.
Fermantasyon süreci tamamlanan organik sirke çeşitleri, içerisindeki meyve parçaları ve sirke mayası ile birlikte cam şişelere dolduruluyor. Böylece sirkeler, rafta beklediği süre boyunca da fermente olmaya devam ediyor. Ayrıca tüm bu süreç, glutenli mamullerle çapraz bulaşma riskinin ortadan kaldırılması adına baştan sona glutensiz mamullere özel hatlarda yürütülüyor.
Organik Sirke Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir?