Ürün detay paylaş
Wefood Organik Elma Sirkesi 500 ml
Wefood Organik Elma Sirkesi 500 ml
Wefood Organik Elma Sirkesi 500 ml

Wefood Organik Elma Sirkesi 500 ml (8682392174983)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺29,90(KDV Dahil)

Organik elma sirkesi, GDO’lu tohum ve zirai ilaç kullanılmadan yetiştirilen elmalardan üretilmiş doğal bir sirke çeşidini oluşturuyor. Bu ürün çeşitleri, organik olduğu için piyasadaki standart elma sirkelerine göre daha opak bir görünüme sahip oluyor. Açık sarı rengi ile karakterize olan organik elma sirkesi, tat olarak ise damakta ekşi yoğunluklu olmak üzere hafif tatlımsı bir his bırakıyor.

Menşei: Türkiye

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.T.T.): Sirke süresiz bir üründür.

ADET

Artır Azalt
Organik Elma Sirkesi
Besin Değerleri (100 g için)
Enerji 14 kcal/59 kj
Yağ 0 g
Doymuş Yağ 0 g
Karbonhidrat 3,6 g
Şeker, Lif, Protein, Tuz 0 g

 

 

Wefood Organik Elma Sirkesi

Mevsim meyvelerinin uzun süre tüketilebilmesi amacıyla hazırlanan doğal ve geleneksel pek çok lezzet, aynı zamanda insan vücudu için sayısız faydasıyla da öne çıkıyor. Bu nedenle söz konusu gıdalar, değerini günümüzde de aynı şekilde sürdürüyor. Hatta modern yaşamın olumsuz yansımalarından dolayı bu doğal lezzetler, sahip olduğu önemi gitgide daha da artırıyor. Bunlar arasında yer alan en önemli geleneksel gıdalardan biri de şüphesiz, elma sirkesi!

Peki, Anadolu topraklarında yüzyıllar önce üretilen organik ve katkısız elma sirkesini bugün de aynı şekilde tatmak nasıl olurdu? Hem de yüzde 100 hijyen garantisi ile… “Keşke böyle bir imkânımız olsa...” diyorsanız, Wefood Organik Elma Sirkesi ile tanışmaya davetlisiniz! Atalık tohumlarla yetiştirilmiş yerli ve birinci kalite elmalardan üretilen Wefood Organik Elma Sirkesi, yüzde 100 doğal beslenme avantajını üstün lezzet eşliğinde keşfetmeniz için sizi bekliyor!

Organik Elma Sirkesi Nedir?

Organik elma sirkesi, GDO’lu tohum ve zirai ilaç kullanılmadan yetiştirilen elmalardan üretilmiş doğal bir sirke çeşidini oluşturuyor. Bu ürün çeşitleri, organik olduğu için piyasadaki standart elma sirkelerine göre daha opak bir görünüme sahip oluyor. Açık sarı rengi ile karakterize olan organik elma sirkesi, tat olarak ise damakta ekşi yoğunluklu olmak üzere hafif tatlımsı bir his bırakıyor.

Wefood Organik Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Wefood Organik Elma Sirkesi, Türkiye’de üretilen organik tarım sertifikalı elmalardan üretiliyor. Ürünün yapımında yalnızca elma, temiz kaynak suyu ve doğal sirke anası (fermantasyonu sağlayan doğal bir maya çeşidi) kullanılıyor. Hiçbir katkı maddesi, koruyucu ve renklendirici ilave edilmeden hazırlanan formül, fermantasyon için gereken bekleme süresinin sonunda cam şişelere dolduruluyor.

Ürünün doğal glutensiz içeriğinin korunması için baştan sona tüm üretim süreci, sadece glutensiz mamullere özel hatlar üzerinde yürütülüyor. Doğallığının ve besin değerinin korunması adına, ürünler şişelere filtrelenmeden aktarılıyor. Böylece fermantasyon süreci ambalajlandıktan sonra da doğal bir şekilde devam edebiliyor.

Organik Elma Sirkesi Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?

Organik elma sirkesinin faydalarını içerdiği maya, antiseptik bileşenler, elmadan gelen vitaminler ve diğer antioksidanlar bileşikler sağlıyor. A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olan elma sirkesi, bu sayede vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok faydalı öğenin aynı anda karşılanmasına yardımcı oluyor. Ödem (vücudun tuz tüketimine bağlı olarak su tutması) söktürücü özelliğiyle bilinen elma sirkesi, boşaltım sisteminin yanı sıra metabolizma üzerinde de olumlu etkiler yaratabiliyor. Bu nedenle hedefe yönelik beslenme konusunda adından sıkça söz ettiriyor.

Kan şekerinin dengelenmesi, enfeksiyona bağlı şikayetlerin azaltılması, kolesterolün düşürülmesi, kalp-damar hastalıklarının önlenmesi ve mantar gibi cilt hastalıklarının yatıştırılması; halk arasında elma sirkesi kullanımının en bilinen nedenleri arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, söz konusu alanlarda belli başlı bilimsel çalışmalar olmasına rağmen, bu besinin sadece tedavi destekleyici bir gıda ya da günlük takviye olarak değerlendirilmesini öneriyor.

Organik Elma Sirkesi Ne İşe Yarar?

  • Tariflere iştah kabartan, hoş bir ekşilik kazandırıyor.
  • Vücuttaki dahili ve harici sistemlerin normal fonksiyonlarının korunmasına katkı sağlıyor.
  • Uzun süreli tokluk hissi vererek daha az yemeye yardımcı oluyor.
  • Cildin zamanla daha pürüzsüz ve ışıltılı görünmesinde rol oynuyor. 
  • Saç temizliğinde durulama suyuna ilave edilebiliyor.
  • Diş ve diş eti bakımı için ağız gargarası olarak tercih edilebiliyor.

Organik Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?

  • Sirkenin yakıştığı salata vb. tüm tariflerinize ilave edebilirsiniz.
  • Tereyağı ve yumurta kullanmadan hazırlayacağınız vegan hamur işlerinin gevrek olması amacıyla kullanabilirsiniz.
  • Gıda takviyesi olarak aç veya tok karnına tüketebilirsiniz.
  • Etkili bir ağız temizliği için güne başlarken gargara olarak tercih edebilirsiniz.
  • Arındırma, besleme ve dengeleme amacıyla tonik olarak cildinize uygulayabilirsiniz.
  • Saçlarınıza daha temiz bir his ve parlak görünüm kazandırmak amacıyla durulama suyuna katabilirsiniz.

Organik Elma Sirkesi Ne Kadar Tüketilmelidir?

Doğal oluşum sürecinden dolayı yüksek asiditeye sahip olduğu için organik elma sirkesinin seyreltilmeden tüketimi zor olabiliyor. Bu nedenle ürünün bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı ilave edilerek içilmesi, bunun da günde en fazla iki kez tüketilmesi öneriliyor. Organik elma sirkesinin sık ve fazla tüketimi midede ve vücutta istenmeyen sorunlara yol açabileceğinden, gün içerisinde uzun aralarla (yaklaşık 8 saat) tüketilmesi ve haftanın belli günlerinde (3 ila 5 gün - gün aşırı) kullanılması tavsiye ediliyor.

Organik Elma Sirkesinin Saklama Koşulları Nedir?

 

 

Wefood Organik Elma Sirkesi, sirkenin yüksek asitlik değeri ve dayanıklılığı sayesinde uygun koşullarda uzun süre boyunca muhafaza edilebiliyor. Ancak ürün koruyucu içermediğinden ve formülünde faydalı organizmalar barındırdığından, ağzının sıkıca kapatılması ve en fazla 10 derecelik ısıda tutulması gerekiyor. Doğal meyve parçaları ve mayası ile birlikte şişelenen üründe, bekledikçe renk değişiminin beraberinde dipte tortulanma ve yüzeyde sirke anası oluşumu görülebiliyor. Tüm bunlar bozulma belirtisi olmayıp, ürünün her tüketim öncesi çalkalanması ve ihtiyaç duyuldukça süzgeçten geçirilmesi gerekiyor.

 

Benzer Ürünler
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.