Karadut özü, olgun karadutların suyundan elde edilen bitkisel kaynaklı bir tatlandırıcı çeşidi. Homojen bir yapıya sahip olan bu besin, renk ve kıvam bakımından karadut pekmezine benziyor. Ancak pişirilmeden üretildiği için taze aroması ve yüksek besin değeri açısından bir adım öne çıkıyor.

 

Menşe: Türkiye

 

279,90 TL KDV Dahil

Organik elma suyu konsantresi, organik tarım ile üretilen elmalardan elde edilmiş, sıvı forma sahip doğal bir tatlandırıcı çeşidini oluşturuyor. Peki, organik elma suyu konsantresi ile normal elma konsantresi arasındaki farkların neler olduğunu biliyor muydunuz? Şöyle ki organik elma suyu konsantreleri, GDO’lu tohum ve zirai ilaç kullanılmadan; atalık tohumlarla ve yüzde 100 doğal ortamda yetiştirilmiş elmalardan üretiliyor. Bu sayede yüksek besin değerine sahip olmakla birlikte; katkı maddesi, koruyucu ve renklendirici de ilave edilmeden tüketime sunuluyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

İçindekiler: Elma Suyu Konsantresi

159,90 TL KDV Dahil

Keçiboynuzu özü, baklagiller familyasına ait harnup (keçiboynuzu) bitkisinden elde edilen yoğun formüllü bir gıda çeşidini oluşturuyor. Keçiboynuzu pekmezinden farklı olarak kaynatılmadan üretilen ürün, yüksek ısıya maruz kalmadığı için daha taze bir aromaya ve yüksek besin değerine sahip oluyor. Koyu kahverengi görünümü ve hurma benzeri tadının yanı sıra, akışkanlık bakımından ise balı andırıyor.

Menşe: Türkiye

İçindekiler: Organik Keçiboynuzu Özü

144,90 TL KDV Dahil

Keçiboynuzu özü, keçiboynuzu meyvelerinin soğuk presleme yoluyla sıkılmasından elde edilen tatlı bir gıda çeşidini oluşturuyor. Keçiboynuzu özünün üretiminde, meyvelerin yenilebilir kısımları kaynatılmadan soğuk sıkım ile öz haline getiriliyor. Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır sorusunun yanıtını ise biliyor olmalısınız. Harnup pekmezi olarak da bilinen keçiboynuzu pekmezi, üretim sürecinde uzun süre boyunca kaynatılarak sulandırılıyor. Bu yönüyle keçiboynuzu özü özellikleri, besin değeri bakımından keçiboynuzu pekmezi özelliklerine göre sayıca daha fazla oluyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

 

İçindekiler: Organik Keçiboynuzu Özü

254,90 TL KDV Dahil

Hurma özü, rafine şeker yerine kullanılabilen doğal ve işlenmemiş bir tatlandırıcı alternatifini oluşturuyor. Soğuk presleme yöntemiyle elde edilen ürün, ısıl işleme maruz kalmadığı için besin değerini mümkün olan en yüksek seviyede koruyabiliyor. Kıvam bakımından bala benzeyen hurma özü, doğal yapısı korunarak üretildiği için hurma aromasının damakta yoğun bir şekilde hissedilebilmesini sağlıyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

İçindekiler: Hurma Özü

149,90 TL KDV Dahil

Organik dut özü, organik tarım ile üretilmiş dutlardan elde edilen tatlı bir besin türünü oluşturuyor. Konsantre bir yapıya sahip olan ürün, görünüm olarak dut pekmezine benzemekle birlikte, kaynatma yerine sıkma ve süzme yöntemiyle elde ediliyor. Böylece besin değerini daha fazla koruyarak, dut özü pekmezi özelliklerine nazaran beslenmeye daha fazla katkı sağlıyor. Doğal meyve içeriğinden dolayı yüksek tatlılık seviyesine sahip olan ürün, ilk tadımda ise damakta hafif mayhoş bir his uyandırıyor.

 

Menşe: Türkiye

 

İçindekiler: Organik Dut Özü

144,90 TL KDV Dahil

Hurma özü, rafine şeker yerine kullanılabilen doğal ve işlenmemiş bir tatlandırıcı alternatifini oluşturuyor. Soğuk presleme yöntemiyle elde edilen ürün, ısıl işleme maruz kalmadığı için besin değerini mümkün olan en yüksek seviyede koruyabiliyor. Kıvam bakımından bala benzeyen hurma özü, doğal yapısı korunarak üretildiği için hurma aromasının damakta yoğun bir şekilde hissedilebilmesini sağlıyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

İçindekiler: Hurma Özü

264,90 TL KDV Dahil

Dut özü, dutların herhangi bir ısıl işlem uygulanmadan sıkılmasıyla elde edilen doğal bir gıda çeşidini oluşturuyor. Kıvamı bala benzeyen ürün, elde ediliş yöntemi bakımından dut pekmezi ve dut şurubundan ayrılıyor. Buna göre “Dut pekmezi, dut özü ve dut şurubu nedir, farkları nelerdir?” sorusunu kısaca şöyle yanıtlamak mümkün: Dut pekmezi dutların kaynatılıp sulandırılmasıyla elde edilirken, dut şurubu meyvelerin süzülerek çıkarılmış suyundan oluşuyor. Dut özünün yapımında ise dutlar, yenmeyen kısımları tamamen temizlenerek soğuk sıkım yöntemiyle presleniyor. Böylece ortaya yoğun kıvamlı ve homojen, besin değeri korunarak üretilmiş tatlı bir gıda çıkıyor.

 

Menşe: Türkiye

 

 

 

İçindekiler: Organik Dut Özü

254,90 TL KDV Dahil
1

 

 

Wefood Organik Tatlandırıcılar

Wefood’un Organik Tatlandırıcılar kategorisinde yer alan tamamen doğal ve katkısız ürünlerle, rafine şeker tüketimine artık siz de kolayca veda edebilirsiniz. Hem de lezzetten ödün vermeden! Peki ya bu ürünlerin bir yandan yoğun tatlılığa sahip olup, diğer yandan güvenilir bir tüketim sağlaması tam anlamıyla mümkün olabilir mi? Wefood’un doğru ham madde seçimi ve titiz üretimi sayesinde, elbette!

Organik Tatlandırıcılar Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Organik tatlandırıcılar, tanım olarak organik meyvelerden elde edilen yoğun tatlı gıda ürünlerini için kullanılıyor. Bu doğal tatlandırıcıların yapımında dut, Hindistan cevizi ve keçiboynuzu gibi yüksek miktarda şeker bileşeni içeren meyveler kullanılıyor. Meyvelerin yetişme süreci boyunca GDO, zirai ilaç vb. tüm yapay müdahalelerden uzak duruluyor. Ve tüm süreç, organik tarım uygulamaları gereği özel şartlarda yürütülüyor. Ürünler yarı mamul ve mamul aşamasındayken de aynı hassasiyetle işlenerek, meyvelerdeki doğal formüllerin korunması sağlanıyor.

Wefood’un Organik Tatlandırıcı Çeşitleri Nelerdir?

Wefood’un organik tatlandırıcı çeşitleri, meyve özü ve meyve şekeri olmak üzere iki farklı türden oluşuyor. Kategoride çeşitli gramajlara sahip dut ve keçiboynuzu meyve özleri ile Hindistan cevizi şekeri yer alıyor. Tüm ürünler, orijin coğrafyalarında yetişen birinci kalite ham maddelerden elde ediliyor. Bu sayede her biri, yoğun tatlılık oranı ve damakta iz bırakan lezzetiyle büyük beğeni topluyor. 

Wefood’un Organik Keçiboynuzu Özü ve Organik Dut Özü kıvam bakımından bal, renk bakımından da pekmez benzeri yapısıyla öne çıkıyor. Organik Hindistan Cevizi Şekeri ise farklı üretim aşamalarından dolayı, rafine şekere kıyasla daha iri taneli olan granül bir form kazanıyor. Böylece ürünlerin her biri, birbirinden farklı kullanım şekillerine ve tariflere uyum sağlayabiliyor. Üstelik hiçbir kimyasal işleme maruz kalmadan üretilmeleri sayesinde, tatlı keyfini maksimum fayda ile birlikte sunuyor.

Wefood Organik Tatlandırıcılar Nasıl Yapılır?

Wefood’un meyve özü tatlandırıcıları, pekmezden farklı olarak soğuk sıkım yöntemiyle üretiliyor. Mevsiminde toplanan meyveler, sadece yenilebilir kısımları ile preslenerek homojen kıvama getiriliyor. Hindistan cevizi şekeri ise düşük ısıda ve uzun süre kaynatılarak elde ediliyor. Çapraz bulaşmanın önlenmesi adına tüm ürünler, sadece glutensiz ürünlere özel üretim ve paketleme hatlarında hazırlanıyor. Böylece Wefood Organik Tatlandırıcılar, veganların yanı sıra çölyak hastaları için de ideal birer besin olma özelliği taşıyor.

Organik Tatlandırıcıların Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Organik tatlandırıcılar, meyvelerden üretilmeleri bakımından vücudun bu doğal gıdalardan alacağı faydaların yüksek oranda karşılanmasını sağlıyor. Ancak bunun için üretim sürecinde, ham maddelerin içerdiği doğal bileşenlerin muhafaza edilmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle ürünlerin besin değerlerinin korunması, Wefood Organik Tatlandırıcılar’ın üretimindeki ana odak noktayı oluşturuyor.

Wefood Organik Tatlandırıcılar; ham maddelerinin içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar başta olmak üzere tüm faydalı bileşenlerin konsantre olarak alınmasına yardımcı oluyor. Ayrıca içerdikleri meyve şekeri ile vücutta rafine şekere nazaran çok daha kolay bir şekilde sindirilebiliyor. Bu sayede vücudun enerji ihtiyacının güvenle karşılanmasını sağlarken, üstün lezzetli bir tüketim ayrıcalığı da sağlıyor.

Organik Tatlandırıcılar Nasıl Kullanılır ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Organik tatlandırıcılar, lezzet katsayısını artırmak amacıyla tüm yiyecek ve içeceklerde rafine şeker yerine kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra kategorideki bazı ürün seçenekleri, gıda takviyesi olarak tek başına tüketim için de ideal bir kullanım sağlıyor. Fakat ürünlerin, formları ve dolayısıyla kullanım şekilleri yönünden birbirinden farklı olduğunu unutmamalısınız. Bunun için ürün sayfalarını ziyaret ederek, çok daha fazla bilgiye ve çeşitli kullanım önerilerine ulaşabilirsiniz.

Organik Tatlandırıcıların Kullanım Önerileri Nelerdir?

  • Dut, keçiboynuzu: Tek veya yiyecek-içeceklerle bir arada tüketebilir, sütlü-şerbetli tatlı tariflerinizde kullanabilirsiniz. 
  • Hindistan cevizi şekeri: Rafine şeker kullanılan tüm yiyecek-içecek ve tariflerde daha güvenilir bir alternatif olarak tercih edebilirsiniz.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.