Gluten, tahıl ürünlerine sıvı maddelerle buluştuğunda esnek ve yapışkan form kazandıran bir tür protein grubu olarak biliniyor. Buğday başta olmak üzere çavdar ve arpa gibi çeşitli tahıllar ile üretilen unlar, doğal yapıları gereği bu protein grubunu içeriyor. Gluten, normal koşullarda insan vücudunda tolere edilebiliyor. Fakat gluten intoleransı ya da çölyak hastalığı bulunan kişiler, glutenli gıdalar tükettiğinde ciddi sindirim sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyor.
Wefood hem bu tür rahatsızlıklara sahip kişilerin rahatlıkla tüketebileceği glutensiz un çeşitleri ile tüm bu sorunları geride bırakmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda yoğun lezzetleriyle de öne çıkan glutensiz un çeşitleri, tarifleri lezzetlendirmek adına güçlü birer yardımcı oluyor! Üstelik Wefood, glutensiz un çeşitlerinin üretiminde tıpkı diğer ürünlerinde olduğu gibi organik ham maddeler kullanmaya da özen gösteriyor. Böylece gerek kendiniz gerekse de sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz organik glutensiz un çeşitleri ortaya çıkıyor!
Glutensiz Un Nedir?
Glutensiz un; gluten içermeyen tahıl ve yemişlerin öğütülmesiyle elde edilen un çeşitlerini ifade ediyor. Çölyak hastaları ve gluten intoleransı bulunan kişiler için güvenli tüketim imkanı sunan bu un çeşitleri, aynı zamanda glutensiz beslenme şeklini benimseyenler için de avantaj sağlıyor. Elde edildikleri kaynaklar sebebiyle güçlü aromalara sahip olan glutensiz unlar, hamur işleri ve tatlıları lezzetlendirmek için de kullanılabiliyor.
Wefood’un Glutensiz Un Çeşitleri Nelerdir?
Wefood’un Glutensiz Un Çeşitleri kategorisinde farklı damak zevklerine uygun pek çok alternatif bulunuyor. Daha baskın lezzetleri tercih edenler için Glutensiz Badem Unu, Organik Glutensiz Hindistan Cevizi Unu, Glutensiz Fındık Unu ve Organik Glutensiz Keçi Boynuzu Unu bir adım öne çıkıyor. Güçlü aromalara sahip olan bu un çeşitlerinin özgün tatları, tariflerin içerisinde rahatlıkla hissedilebiliyor.
Daha hafif aromalı glutensiz un çeşitleri arayanlar için ise Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu, Glutensiz Tam Yulaf Unu, Glutensiz Kinoa Unu, Organik Nohut Unu, Organik Pirinç Unu ve Glutensiz Teff Unu ideal seçenekler oluyor. Tariflere kıvam katmak için kullanılabilen bu glutensiz un çeşitleri, nispeten daha hafif aromaları sayesinde yemeklerin içerisinde ön plana çıkmadan genel lezzete eşlik edebiliyor.
Wefood Glutensiz Un Çeşitleri Nasıl Yapılır?
Wefood, glutensiz un çeşitlerinin üretiminde; GDO’lu tohum ve zirai ilaç gibi yapay müdahaleler olmadan yetiştirildiğinden emin olduğu meyve, tahıl, tohum ve yemişleri tercih ediyor. Bunun için gerçek kaynağından tedarik edilen hammaddelerin birinci kalitede ve organik tarım sertifikalı olmasına özen gösteriliyor. Ayrıca glutensiz üretimde önemli hususlardan biri olan çapraz bulaşma riskini ortadan kaldırmak için tarladan paketlemeye kadar olan tüm süreç, sadece glutensiz ürünlerin bulunduğu hatlar üzerinde yürütülüyor.
Glutensiz un çeşitlerinin üretiminde kullanılan meyve, tahıl, tohum ve yemişler; besin değerlerinin maksimum düzeyde korunabilmesi için hiçbir ısıl işlem görmeden öğütülüyor. Hindistan cevizi gibi öğütme işleminden önce kurutulması gereken ham maddelerde ise bu işlem, oldukça düşük ısılarda gerçekleştiriliyor. Taş değirmenler üzerinde yavaşça öğütülen ham maddeler, un halini aldıktan sonra koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı vb. hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden güvenilir cam kavanozlara dolduruluyor.
Glutensiz Un Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir?