Spirulina Nedir?
Spirulina; doğada tropik kuşaktaki bazı nehir ve göllerde görülebilen değerli bir su yosunu türünü oluşturuyor. Kayıtlara göre varlığı 15’inci yüzyıldan itibaren bilinen bu yosun türü, hakkında yapılan bilimsel araştırmalarla giderek daha fazla değer ve bilinirlik kazanıyor. Günümüzde spirulina, gereken doğal koşullar sağlanarak farklı ülkelerde de yetiştirilebiliyor. Hasat, yıkama ve kurutma aşamalarından sonra toz haline getirilen yosunlar, lacivertimsi-koyu yeşil görünümlü ve yumuşak lezzetli bir ürün haline geliyor.
Wefood Spirulina Tozu Nasıl Yapılır
Wefood Spirulina Tozu, yüksek kaliteli spirulina yetiştiriciliğinin yapıldığı ülkelerden olan ABD’de üretiliyor. Saf suda ve hijyenik ortamda üretilen yosunlar, besin değerinin korunması için doğal yollarla ve maksimum hassasiyetle işleniyor. Ayrıca havuzlardan paketlemeye kadar olan tüm süreç, sadece glutensiz ürünlerin bulunduğu hatlarda yürütülüyor. Böylece çapraz bulaşma olasılığı da önlenerek, ürünün glutensiz yapısı yüzde 100 korunuyor. Son aşamada ise ürünler renklendirici, koruyucu vb. hiçbir yapay katkı ilave edilmeden güvenilir ambalajlarına dolduruluyor.
Spirulina Tozu Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilmelidir
Su, süt, meyve suyu, ayran vb. soğuk içeceklere ilave ederek tüketebilirsiniz. İçim sıcaklığındaki çay, bitki çayı ve kahve gibi sıcak içeceklere ekleyebilirsiniz. Farklı milkshake, smoothie ve protein içeceği tarifleri deneyebilirsiniz. Yoğurtla karıştırarak veya daha zengin malzemeli bowl’lar hazırlayarak tüketebilirsiniz. Granola bar, meyveli bar ve protein bar tarifleri deneyerek lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Müsli, kahvaltılık gevrek, granola ve yulaf lapası gibi tariflerinize ilave edebilirsiniz. Omlet, krep ve pankeklere ilave edebilirsiniz. Puding, dondurma, yoğurtlu kup vb. hafif tatlı tariflerinizde deneyebilirsiniz. Salatalara, garnitürlere, çorbalara, et ve sebze yemeklerine ilave ederek tüketebilirsiniz.
Spirulina Tozu Ne Kadar Kullanılmalıdır
İçerdiği yoğun aktif bileşenlerden dolayı spirulina tozunun, pek çok süper gıda gibi günlük belirli dozlarla sınırlandırılması gerekiyor. Önerilenden fazla tüketimi halinde ürünün, vücutta bazı istenmeyen etkilere yol açma olasılığı bulunuyor. Bu nedenle spirulina tozunu günde üç gramdan (tepeleme ile silme arası bir çay kaşığı) fazla tüketmemeniz tavsiye ediliyor.
Spirulina Tozunun Saklama Koşulları Nedir
Spirulina tozu, ham maddesinden dolayı diğer kuru gıdalara nazaran daha hızlı bozulabilme riski taşıyor. Bu nedenle ürünün, ısı ve ışık almayan serin ortamda -tercihen buzdolabında- ağzı kapalı olarak korunması ve açıldıktan sonra günlük düzenli bir şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor. Wefood Spirulina Tozu, ürünün hassas içeriği dikkate alınarak en uygun gramajda ve kilitlenebilir güvenli ambalajıyla satışa sunuluyor. Böylece tazeliğini ve tadını her kullanımda ilk günkü gibi koruyabilmenize imkân tanıyor.