Wefood  Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr
Wefood  Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr
Wefood  Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr

Wefood Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr

Fiyat : 379,90 TL(KDV Dahil)
Barkod : 8682392174181

Karnıyarık otu, yüksek kapasitede su emici özelliğe sahip olan ve tadı hafifçe anasonu anımsatan bir bitki çeşidini oluşturuyor. Bilimsel adı “plantago ovata” olan bitki, “psyllium” (pisilyum) veya “ispaghula” isimleriyle de biliniyor. Tohumları karnıyarığa benzediğinden Türkiye’de ise karnıyarık otu olarak adlandırılıyor. Diyet lifi, ilaç ham maddesi veya doğal kıvam artırıcı olarak kullanımı, karnıyarık otu tohumunun en yaygın tüketim şekillerini oluşturuyor.

 

Menşe: Hindistan

 

 

İçindekiler: Karnıyarık Otu Tozu

Wefood Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu

(200 gr)
Temiz ve Güvenilir
Yüksek Kalite ve Yoğun Lezzet
Siz de düşük karbonhidratlı beslenme programlarınızda veya vegan tariflerinizde karnıyarık otu tozu kullanarak, ideal kıvamlı ve uzun süre tok tutan lezzetli tarifler deneyebilirsiniz! Üstelik karnıyarık otu tozu, glutensiz içeriği sayesinde atıştırmalıklarınızı ve ana öğünlerinizi çok daha hafif tariflerle hazırlamanıza da olanak sağlıyor. Peki, tükettiğiniz karnıyarık otu tozunun doğal, temiz ve güvenilir içeriğe sahip olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? Üzerinde Wefood yazıyorsa, içiniz rahat olsun! Wefood Karnıyarık Otu Tozu, yüksek kalite ve yoğun lezzet önceliği doğrultusunda bitkinin anavatanı olan Hindistan’dan ithal ediliyor. Uluslararası sertifikalı ürün, sadece glutensiz ürünlerin işlendiği değirmenlerde öğütülüyor ve buna uygun şekilde taşınıyor. Size de gönül rahatlığıyla, yüzde 100 glutensiz ve karnıyarık otu tozu tüketmenin keyfini sürmek kalıyor.

Karnıyarık Tozu Ne İşe Yarar?

Karnıyarık otu tozu, lif zengini yapısı ve su emici özelliği sayesinde sıvılara ilave edildiğinde jel forma dönüşerek yoğun bir kıvam sağlıyor. Çeşitli gıdalarla tüketildiğinde daha uzun tokluk hissi sağlıyor. Bağlayıcı özelliğinden dolayı vegan tariflerde yumurta yerine tercih edilebiliyor. Düşük karbonhidratlı diyetlerde vücudun lif ihtiyacını karşılayabiliyor. Düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminin normal işleyişinin korunmasına yardımcı olabiliyor.

Maca Tozu Özellikleri ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?

Psyllium özellikleri bakımından, ev tüketiminde en yaygın olarak yiyecek ve içecek yapımı için kullanılıyor. Ürünün zengin bir lif kaynağı (77,8/100 gr diyet lifi) olması, uzun süre tok kalmak adına ideal bir tüketim sağlıyor. Prebiyotik içermesinin yanı sıra doymuş yağları ve şekeri emme özelliği ise ürünün diğer önemli artılarını oluşturuyor. Aynı zamanda güçlü bir mineral ve vitamin deposu olan karnıyarık otu tozu, günlük düzenli tüketimi halinde vücudun ihtiyaç duyduğu yararlı bileşenlerin alınmasına katkı sağlıyor.

 

  • Psyllium (Karnıyarık Otu) Nedir?

    • Karnıyarık otu, yüksek kapasitede su emici özelliğe sahip olan ve tadı hafifçe anasonu anımsatan bir bitki çeşidini oluşturuyor. Bilimsel adı “plantago ovata” olan bitki, “psyllium” (pisilyum) veya “ispaghula” isimleriyle de biliniyor. Tohumları karnıyarığa benzediğinden Türkiye’de ise karnıyarık otu olarak adlandırılıyor. Diyet lifi, ilaç ham maddesi veya doğal kıvam artırıcı olarak kullanımı, karnıyarık otu tohumunun en yaygın tüketim şekillerini oluşturuyor.
  • Karnıyarık Otu Tozu Nasıl Yapılır?

    • Karnıyarık otu yani psyllium nedir sorusunun yanıtından sonra, sıra bu bitkinin süper toza dönüşüm sürecini öğrenmeye geliyor: Wefood’un hemen her ürününde olduğu gibi, karnıyarık otu tozunun ham maddesi de tamamen organik şartlarda yetiştiriliyor. Bitkinin birinci kalite örneklerinden seçilen tohumlar, yalnızca glutensiz ürünlerin işlem gördüğü değirmenlerde öğütülerek toz hale getiriliyor. Ardından buna uygun lojistik zincirlerde taşınarak, çapraz bulaşma riskinin de tamamen önüne geçilmiş oluyor.
  • Karnıyarık Otu Tozu Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilmelidir?

    • Belirgin bir tadı olmaması sayesinde karnıyarık otu tozunu tüm yiyecek ve içeceklerinize ekleyerek tüketebilirsiniz. Vegan tariflerinizde yumurta yerine kullanabilirsiniz. Beyaz ekmek yapımında kıvam ve lezzeti artırmak amacıyla tercih edebilirsiniz. Beyaz unsuz veya tamamen unsuz yapacağınız ekmek ve hamur işlerine, bağlayıcılığı artırmak ve yumuşak kıvam elde etmek amacıyla ekleyebilirsiniz. Ketojenik (düşük karbonhidratlı) diyetlerinizde doğrudan takviye edici gıda olarak (su ile) veya tariflerinizde yardımcı ürün olarak tercih edebilirsiniz. Bebek maması yapımında kullanabilirsiniz. Smoothie’lere ekleyerek yoğun kıvamlı tarifler hazırlayabilirsiniz. Glutensiz beslenme programınız için tariflerinizde yardımcı ürün olarak kullanabilirsiniz.
  • Karnıyarık Otu Tozu Ne Kadar Kullanılmalıdır?

    • Wefood Glutensiz Karnıyarık Otu Tozu’nu yiyecek ve içeceklerinizin lif değerini ve kıvamını artırmak amacıyla kullanmak istiyorsanız, ürünü bir çay kaşığı kullanmanız yeterli. Ekmek gibi hamur işleri için ise bir yumurta başına bir tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu ekleyebilirsiniz. Hamur vb. harçların yapımında, ürünün sıvıyı emip kıvam alması için beş dakika kadar beklemeniz gerekebilir.
  • Karnıyarık Otu Tozunun Saklama Koşulları Nedir?

    • Karnıyarık otu tozu, doğal olarak kuru bir formüle sahip olduğu için pek çok toz üründe olduğu gibi uzun bir kullanım ömrü sunuyor. Ancak yapısını ve besin değerini koruması için ürünü yüksek sıcaklık ve nemden uzak tutmak gerekiyor. Bu nedenle karnıyarık otu tozunu; kendi dayanıklı ve kilitlenebilir ambalajında, doğrudan ısı ve ışık almayacak şekilde -yazın tercihen buzdolabında- ağzı kapalı olarak muhafaza edebilirsiniz.  

       

saat dakika saniye içinde sipariş verirsen en geç yarın kargoda!
Son Bakılan Ürünler
 
Ürün detay paylaş
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.