Altın Süt (Golden Milk) Nedir? Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

Altın Süt (Golden Milk) Nedir? Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

Hem rengi hem içeriği “altın” mahiyetinde bir içecekle tanışmaya ne dersiniz? Haydi, altın sütü keşfedin!

Klasik ballı süt ve zerdeçallı çay gibi içecekler bilhassa da kış aylarında kupalardaki yerini alırken, bu malzemelerle yapılan farklı bir içecek de son yıllarda popülerleşmeye başladı. Evet, altın sütten bahsediyoruz! Adını zerdeçalın sarı renginden alan altın süt, yapımında kullanılan diğer malzemeler ile de oldukça zengin bir içeriğe sahip oluyor. Toz zerdeçal ve süt uyumuyla yaratılan bu içecek, bir de Hindistan cevizi sütüyle yapıldığında çok daha hafif ve eşsiz aromalı oluyor. Şimdi gelin, altın süt ile ilgili detaylara daha yakından bakalım! 

1. Altın Süt Nedir?

Altın süt, ana maddesi zerdeçal olan ve ismini zerdeçalın canlı sarı renginden alan bir içecek türünü oluşturuyor. Yapımında toz zerdeçalın yanı sıra süt, toz tarçın, karabiber ve bal kullanılan bu içecek, dünyada “golden milk” adıyla anılıyor.

2. Altın Süt Malzemeleri Nelerdir?