Antep Fıstıklı Bitter Çikolata Nasıl Yapılır?

Antep Fıstıklı Bitter Çikolata Nasıl Yapılır?

Çok sevdiğiniz Antep fıstıklı çikolatayı orijinal lezzetinden ödün vermeden, rafine şekersiz bir şekilde de tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? O halde şimdi, doğal ve katkısız malzemelerle evde Antep fıstıklı çikolata yapımı için harekete geçme zamanı… Artık tatlı ihtiyacınızı gönül rahatlığıyla karşılamanın tadını çıkarabilirsiniz!

Antep fıstıklı çikolatanın kalorisi, porsiyon başına değerlendirildiğinde aslında göründüğünden daha masum. Hem mucizevi kakao meyvesi ve besin deposu olan Antep fıstığından nasıl büyük bir tehdit beklenebilir ki? Tabii bu noktada sizin için asıl sorun, bu tür hazır çikolataların formülünde kullanılan ana malzemeler değil de yapay katkılar olsa gerek. Peki, tükettiğiniz Antep fıstıklı çikolatanın içerisinde sadece doğal ve faydalı malzemeler yer alsa nasıl olur? Wefood şefleri bunun cevabını çoktan verdi bile… Hadi, öyleyse nefis mi nefis ev yapımı Antep fıstıklı bitter çikolata tarifini bu kez de siz deneyin!

Rafine Şeker, Yapay Aroma Vericiler ve Koruyucularla Vedalaşın

Çikolata ihtiyacınızı karşılamak için vücudunuzu türlü türlü yapay katkı maddesine maruz bırakmaya razı mısınız? Belli ki hayır! Bu nedenle çikolatanın yararlarını göz önünde bulundurarak, tercihinizi daha doğal ve güvenilir seçeneklerden yana yapıyor olmalısınız. Ev yapımı çikolata tarifleri ise bu gibi öncelikleri yüzde 100 karşılayabilmek için var! Tabii bu noktada dikkat edilmesi gereken esas meseleyi malzeme seçimi oluşturuyor.

Seçtiğiniz kakao yağının, kakao çekirdeği tozunun ve doğal tatlandırıcının hem katkısız hem de yüksek besin değerine sahip olması; çikolatadan almak istediğiniz faydayı sağlayabilmek adına oldukça önemli. Hassas üretim politikası sayesinde Wefood’dan alacağınız bu ürünlerin, aradığınız şartları ve çok daha fazlasını karşılayacağından emin olabilirsiniz! Çünkü Wefood Ham Kakao ve Tatlandırıcılar;

  • Orijin coğrafyasında yetişen, birinci kalite ve mevsiminde toplanmış doğal bitkilerden elde ediliyor.
  • Katkı maddesi, koruyucu, renklendirici, kıvam artırıcı, parlatıcı vb. yapay maddeler içermiyor.
  • Hiçbir hayvansal ürün ilave edilmemiş olup yüzde 100 bitkisel olma özelliği taşıyor.
  • Çapraz bulaşma riskinin önlenmesi için baştan sona yalnızca glutensiz ürünlere özel hatlarda üretiliyor.
  • Besin değerinin korunması için ısıl işlem uygulanmadan elde ediliyor.  
  • Hijyenik ortamda ve el değmeden güvenilir ambalajlarına dolduruluyor.  

Antep Fıstıklı Bitter Çikolata Malzemeleri ve Yapılışı

  • Adet / Porsiyon: 4-5 porsiyon
  • Süre: 30 dakika
  • Malzemeler:
  • Wefood Organik Kakao Yağı (40 gram / 3 tepeleme yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Ham Kakao Tozu (4 yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Keçiboynuzu veya Wefood Organik Dut Özü (2-3 yemek kaşığı)
  • Antep fıstığı (1 avuç)
  • Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, veganlar, vejetaryenler, diyabetliler*, sporcular, diyet uygulayanlar…

*Ev yapımı Antep fıstıklı bitter çikolatanın malzemeleri arasında rafine şeker bulunmamaktadır. Ancak tarifte tatlandırıcı olarak kullanılan soğuk sıkım özler, yoğun oranda doğal şeker bileşeni içerebilmektedir. Bu nedenle özellikle de tip 2 diyabetlilerin, bu çikolata tarifini denemeden önce mutlaka hekimlerine danışarak bilgi almaları önerilir.

Adım Adım Antep Fıstıklı Bitter Çikolata Yapımı

 

  1. Wefood Organik Kakao Yağı’nı metal bir kaba aktararak benmari usulü eritin.
  2. Yağın erimesinin ardından kabın içerisine Wefood Organik Ham Kakao Tozu’nu da ekleyin.
  3. İki malzemeyi karıştırıp homojen hale getirdikten sonra karışımı ocaktan alın.
  4. Karışımın üzerindeki yoğun dumanın azalmasını bekleyin ve ardından içerisine Wefood Organik Keçiboynuzu veya Wefood Organik Dut Özü’nü ilave edin.
  5. Elde ettiğiniz tatlı kakao harcını, çikolata kalıplarının yarısını dolduracak şekilde paylaştırın.
  6. Parçalanmış veya bütün halde tercih ettiğiniz Antep fıstıklarını da kalıplara bölüştürün.
  7. Kalan kakao harcını Antep fıstıklarının üzerine dökerek pürüzsüz bir görünüm verin.
  8. Tamamen doldurduğunuz kalıpları buzdolabının derin dondurucu bölmesine düzgün bir şekilde yerleştirerek 3 ila 4 saat bekletin.
  9. Çikolataları düzgün bir şekilde kalıplarından ayırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! 

Etiketler: Antep Fıstıklı Bitter Çikolata Nasıl Yapılır?
Temmuz 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.