Avokado ve Frambuaz Sos eşliğinde Kinoalı Enginar

Avokado ve Frambuaz Sos eşliğinde Kinoalı Enginar

 

Avokado ve Frambuaz Sos eşliğinde Kinoalı Enginar

Enginarları zeytinyağlu pişirecekmiş gibi, 2 parmak suda, az zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyerek, orta-kısık ateşte 20-25 dakika pişirdim ve soğumaya bıraktım. Dilediğiniz yumuşaklığa göre, pişme süresini uzatabilirisiniz.

Kinoayı haşlamanın farklı yöntemleri var. Bol suyla birlikte tencerede, orta ateşte ısıtıyorum. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dakika, su hafif fokurdamaya devam edecek şekilde pişiriyorum. Kinoalar yavaşça açılmaya açılmaya başlayınca, altını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirip süzdürüyorum.

Haşlanmış kinoayı, taze otlar, soğan, tuz, zeytinyağı ve limon ile tatlandırdım.

Avokadoyu sadece limon suyu ve tuz ekleyerek ezdim. Sos için, 1 avuç frambuazı, 4-6 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve aromasını keskinleştirmesine yardımcı olacak karabiber ile iyice karıştırdım. Tarifin 2 katı, el blenderında kolayca hazırlanabiliyor. Sos koyu olursa biraz su ile de seyreltilebilir.



Etiketler: Şef: Zeynep Ağaoğulları, Avokado ve Frambuaz Sos eşliğinde Kinoalı Enginar
Eylül 22, 2019
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.