Badem Unlu Glütensiz Cupcake Tarifi

Badem Unlu Glütensiz Cupcake Tarifi

Birbirinden renkli ve süslü şekillerde hazırlanan cupcakeleri siz de çok seviyorsanız bu tarifimiz tam size göre, badem unun verdiği nefis aroma ve lezzete hazır olun.

Badem Unlu Glütensiz Cupcake Tarifi

Malzemeler:

 

3 adet yumurta

15 yemek kaşığı Wefood badem unu

4 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı (erimiş olarak)

4 yemek kaşığı bal

1 paket kabartma tozu

1 adet portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

250 gr. Oda sıcaklığında tereyağı

400 gr. Pudra şekeri

2 yemek kaşığı süt

Çilek

Wefood ham kakao parçacıkları

 

 

Hazırlanışı:

Öncelikle yumurtaları bal ile iyice çırpın. Ardından hindistan cevizi yağınıda  ekleyerek biraz daha çırpın. Bir tarafta da badem ununuzu, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Ardından bu karışımı da ekleyerek tüm karışımı son bir kez çırpın.

Fırını 170 dereceye ayarlayın.

Karışımınızı cupcake kalıplarına bir kaşık yardımıyla aktarın. Kalıplardan taşma olmaması için 1 parmak kadar boşluk bırakın.

Fırında 15-17 dakika kadar pişirin. Fırın performansları değişiklik gösterebileceği için 15. dakikada kürdan testi yapmanızı öneririz.

Fırından çıkarttığınız cupcakelerinizi soğumaya bırakın.

Krema için oda sıcaklığındaki tereyağını krema haline gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Krema haline geldiğinde pudra şekerinizi eleyerek yavaş yavaş ekleyin ve 5-6 dakika daha çırpın.

İyice karıştıktan sonra sütü de ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Hazır hale gelen kremanızı sıkma poşetine aktarıp buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.

Kremanız soğuduktan sonra, cupcakelerinizin üzerine sıkıp, çilek ve ham kakao parçacıkları ile süsleyin.

Afiyetler olsun.

 

Etiketler: Cupcake Tarifi
Nisan 06, 2020
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.