Badem Unlu Kek Tarifi, Badem Unlu Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Badem Unlu Kek Tarifi, Badem Unlu Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Badem Unlu Glutensiz Kek

  • Malzemeler:

    • 3 su bardağı badem unu
    • ½ su bardağı badem sütü
    • ½ çay bardağı sıvı yağ veya fındık yağı
    • 3 adet yumurta
    • 8 adet hurma
    • 1 paket kabartma tozu
    • ½ çay bardağı yaban mersini

    Üzeri için:

    • Bitter çikolata (%80 kakao oranlı)

 

 

Hazırlanışı:

  • Öncelikle hurmaları sıcak su dolu bir kaseye koyun ve yarım saat kadar bekletin.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.
  • Bir yandan hurmaları sudan çıkartıp süt ile birlikte blenderdan geçirerek şurup haline getirin.
  • Ardından hurma şurubunu yumurtalarla birlikte çırpın. Karışım iyice bütünleşmeye başladıktan sonra yağı, badem ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Tümünü çırptıktan sonra yaban mersinleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
  • Önceden ısıttığınız 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin (çıkartmadan önce kürdan testi yapın).
  • Fırından çıkarttığınız kekin soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra benmari usülüyle erittiğiniz bitter çikolatayı üzerine döküp servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun

 

Etiketler: badem unu, kek, glutensiz, tarifler
Ocak 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.