Brezilya Cevizli ve Glütensiz Yulaflı Raw Bar Tarifi

Brezilya Cevizli ve Glütensiz Yulaflı Raw Bar Tarifi

Brezilya Cevizli Raw Bar

 

Malzemeler

- 1 su bardağı yulaf glütensiz yulaf

- 60 gram brezilya cevizi

- 7 adet kurma

- 30 gram kuru yaban mersini

- 1 tatlı kaşığı bal

  

 

Yapılışı

1. Hurmalar öncelikle 10 dakika suada bekletilir. Suda bekletilen hurmalar çekirdeklerinden ayrılıp mutfak robotunda püre haline getirilir.

2. Yulaf tavada kısık ateşte hafifçe kavrulur.

3. Yulaf, hurma püresi ve bal güzelce yoğurulur. Yoğurulan karışıma ince ince kıydığımız brezilya cevizi, yaban mersini ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra yağlı kağıda dökülüp üzeri iyice bastırılarak sıkıştırılır ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir.  (Bu işlen iyi yapılmaz ise barları keserken kırılmalar olur.)

Etiketler: Brezilya Cevizli Raw Bar, Ahmet Budak
Eylül 21, 2019
Listeye dön