Çikolata Kalıbı Nedir, Çikolata Kalıbı Nasıl Kullanılır?

Çikolata Kalıbı Nedir, Çikolata Kalıbı Nasıl Kullanılır?

“Evde çikolata yapmak hiç bu kadar kolay ve keyifli olmamıştı!” diyeceğiniz bir deneyime hazır mısınız? Yapışmayan silikon çikolata kalıplarını keşfedin!

Beslenme seçimlerinizi daha doğal ve daha hafif tariflerden yana yapmaya karar verdiyseniz, tüketeceğiniz tüm besinleri evde hazırlamaya başlamış olabilirsiniz. Bunlar arasında, kahvenin ve diğer tüm keyif anlarının en lezzetli eşlikçilerinden biri olan çikolatalar da olmazsa olmaz! Peki, ev yapımı çikolataları lezzetiyle olduğu kadar görünümü itibarıyla da profesyonelleştirmeye ne dersiniz? Öyleyse yapışmaz özelliğe sahip yüksek kaliteli çikolata kalıpları ile tanışmanızın tam zamanı!

1. Çikolata Kalıbı Nedir?

Çikolata kalıbı, çikolata karışımının dökülmesi için belirli şekillere sahip olan ürün çeşitlerini oluşturuyor. Bu ürünler, genellikle yumuşak bir yapıda olup çikolataların dondurulduktan sonra kusursuz bir şekil alabilmelerini sağlıyor. Böylece evde çikolata yapımını profesyonel bir seviyeye taşımaya imkan sunuyor.

2. Çikolata Kalıbı Nasıl Kullanılır?

 

Çikolata kalıbının son derece kolay bir kullanımı bulunuyor. Evde vegan yağlar ve bitkisel süt çeşitleri ile de hazırlanabilen çikolata karışımlarını, belli bir süre karıştırarak soğuttuktan sonra kalıpların içindeki boşluklara dökmek yeterli oluyor. Bu işlem için bir kaşık veya kepçe kullanmak daha uygun olabiliyor. Çikolata ile doldurulan kalıpların, buzdolabında en az iki saat beklemeye alınması gerekiyor. Bu sürenin sonunda kalıptan kolay bir şekilde çıkan çikolatalar, hepsinin aynı şekle sahip olması sayesinde hoş bir görüntü sergiliyor.

3. Çikolata Kalıbı Çeşitleri Nelerdir?

 

Çikolata kalıpları, evde çikolata yapımını keyifli ve eğlenceli bir hale dönüştürecek pek çok çeşitte üretilebiliyor. Kalp şeklinde çikolata kalıbı çeşitleri bu seçenekler arasında başı çekerken; yıldızlı, kaşıklı, deniz kabuklu, yılbaşı simgeli ve harfli çikolata kalıbı çeşitleri de bulunuyor. Fakat seçim yaparken en başta silikon çikolata kalıbı tercih etmeye özen göstermek gerekiyor. Silikon kalıplar çikolataların kolay bir şekilde çıkmasına yardımcı olduğu için çok daha kolay bir kullanım sunuyor.

4. Çikolata Kalıbı Nasıl Temizlenir?

 

Silikon çikolata kalıpları kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde temizlenebiliyor. Çikolata kalıbı temizliği, sabun ve bulaşık deterjanı gibi hiçbir ürün kullanılmadan yalnızca su ile yapılabiliyor. Nitekim sabun kullanımı, kalıpta kalıntı bırakma ihtimali sebebiyle tercih edilmiyor. Bu durum, çikolataların tadını bozabileceği gibi sağlıklı bir seçim de olmuyor. 

Ayrıca, çikolata kalıbını makineye atmaktan da kaçınmak gerekiyor. Sabit bir şekilde durması gereken bu ürünler, makinede şekil bozukluğu ve bükülme gibi durumlar yaşayabiliyor. Bu da ürünün kalitesinin bozulmasına neden olabiliyor. Eğer çikolatalar kalıba yoğun bir şekilde bulaşmışsa, sıcak suyun altında sadece el ile ovalamak yeterli oluyor.

Editörün Önerisi: Wefood, sizlere çikolata tarifleriniz için kullanabileceğiniz dört farklı çikolata kalıbı çeşidi sunuyor. Çay-kahve saati, yıldızlı, kaşıklı ve kalpli temaya sahip olan Wefood çikolata kalıplarının yapımında, gıdalarda kullanıma uygun hijyenik ve yüksek kaliteli materyal kullanılıyor. 

Etiketler: Çikolata Kalıbı Nedir, Çikolata Kalıbı Nasıl Kullanılır?
Eylül 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.