Ev Yapımı Ham Kakaolu Süt Dilimi Tarifi

Ev Yapımı Ham Kakaolu Süt Dilimi Tarifi

 

Ev Yapımı Süt Dilimi ile Çocukluğunuza Işınlanın!

 

Sadece çocukların değil, hepimizin sevdiği süt dilimini hazır almak yerine evde yapmaya ne dersiniz?

Sağlıklı ve glutensiz kek tarifleri arasında bulunan bu tarifi hemen denemelisiniz. Evde süt dilimi yapımı için kullanacağınız malzemeler arasında ise un yerine hindistan cevizi unu, şeker yerine de pekmez ve bal bulunuyor. Unsuz şekersiz kek tarifi arayanlar için de birebir!

 

Hafif ıslak kekin arasına kremalı, hem lezzetli hem de sağlıklı. Ağzınıza attığınızda çocukluğunuza ışınlanıyorsunuz gibi bir his. Bu sağlıklı kek tarifini hemen deneyip sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.


Süt Dilimi Malzemeleri:

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağından 1-2 kaşık fazla pekmez

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı Wefood ham kakao

1 su bardağı Wefood organik hindistan cevizi unu

1 su bardağından 3 parmak eksik Wefood hindistan cevizi yağı (sıvı halde olmalı)


Krema Malzemeleri:

140 ml krema (1 paketten 4-5yemek kaşığı kadar az)

120 gr. labne peynir (1/2 paketten 1-2 kaşık kadar fazla)

2-3 damla limon suyu

3 yemek kaşığı bal

 

Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı:


-             Öncelikle krema malzemelerini iyice çırpın, birbirine iyice karışan kremayı üzerini streçle örterek buzdolabına kaldırın.

-             Diğer yandan yumurta ve pekmezi çırpın, yoğurt ve sıvı haldeki hindistan cevizi yağını da ekleyin ve çırpmaya devam edin.

-             Sonrasında kuru malzemeleriniz hindistan cevizi unu, kabartma tozu, ham kakaoyu ekleyin.

-             İyice karışan kek malzemesini fırın kağıdı serili bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayın (2 ayrı fırın tepsisine yayabilirsiniz).

-             200 derecede 10 dakika pişirin (Fırınların pişirme performansları değişebildiği için arada kapağı açıp kontrol edin, böylelikle kekinizin kabarmasını da önlemiş olursunuz).

-             Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve fırın kağıdından çıkartın.

-             Bir tanesinin üzerine kremayı sürün ve diğer keki dikkatli bir şekilde onun üzerine koyun.

-             Bu şekilde buzdolabında 4-5 saat kadar bekletin.

-             Soğuduktan sonra dilimleyip servise hazır hale getirin. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

 

 

Etiketler: Süt Dilimi, Ham Kakao, Sağlıklı Atıştırmalık
Aralık 12, 2019
Listeye dön