Fındık Unlu Portakallı ve Glutensiz Kurabiye Tarifi

Fındık Unlu Portakallı ve Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

FINDIK UNLU, PORTAKALLI VE GLUTENSİZ KURABİYE 

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı pekmez veya bal
  • 4 yemek kaşığı sıvı halde tereyağı
  • 1 su bardağı fındık unu
  • 2 su bardağı tam buğday unu (kıvamına göre çok az artırılabilir)
  • Kabartma tozu veya karbonat
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 10 adet fındık
  • 5 kare bitter çikolata

Yapılışı:

Öncelikle yumurta ve pekmezi köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Bir yandan fındıkları yağsız bir tavada kavuruyoruz. Kavurmayabilirsiniz ama bence daha güzel oluyor? kavurduktan sonra soğumaya bırakıp dört parçaya bölerek kenara alıyoruz. Yumurta ve pekmezin üzerine portakal kabuğunu ve tereyağını ekliyoruz. Fındık unu, tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamı çok kuru olmayacak ama şekil alabilecek bir kıvamda olacak. Hamurumuz hazır olduktan sonra fındık ve ufak ufak kestiğimiz çikolatalarımızı ekleyip karıştırıyoruz ve şekil veriyoruz. 170 derece ısınmış fırında üzeri renk alana kadar pişiriyoruz. Benimki yaklaşık 25 dakikada pişti. Fırından fırına fark olabilir.

Tariften 15 adet kurabiye çıktı ama biraz fazla kabardılar daha ufak yaparsanız 20 adet ideal olacaktır☺️

Uzun zamandır yaptığım en güzel tariflerden oldu

İç dokusunu görmelisiniz

Tarif: Diyetisyen Tugce Turan

 

 

 

Etiketler: Fındık Unu, Kurabiye, Tarif
Ocak 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.