Fıstık Ezmesi Dolgulu Çikolata Nasıl Yapılır?

Fıstık Ezmesi Dolgulu Çikolata Nasıl Yapılır?

Evde dolgulu çikolata yapımının aslında ne kadar basit olduğunu biliyor muydunuz? Üstüne üstlük bu enfes ev yapımı çikolata tarifini rafine şekersiz, glutensiz ve katkısız bir formülle hazırlayarak tatlı tüketmenin keyfini yeniden doyasıya yaşayabilirsiniz!

Şöyle ağız sulandıran, yumuşacık ve dolgulu bir çikolataya sanıyoruz ki hayır demek pek mümkün değil. Peki, siz böylesine cezbedici bir lezzetten uzak kalalı ne kadar zaman oldu? Belki aylar, belki de daha birkaç saniye… Bunu tahmin etmek her ne kadar zor olsa da, çikolata tüketme konusundaki özleminizi veya pişmanlığınızı gidermek için son derece iddialı bir önerimiz var: Ev yapımı fıstık ezmesi dolgulu çikolata tarifi… Hem de rafine şekersiz, glutensiz ve tamamen doğal! Öyleyse sizi daha fazla bekletmeden, bir an önce başlayalım!


Doğal Çikolata Yapımı için En Önemli Adım: Malzeme Seçimi!

 

 

Çikolatanın ana bileşenlerini sizin de bildiğiniz üzere kakao yağı, öğütülmüş kakao çekirdeği ve şeker oluşturuyor. Rafine şeker yerine doğal tatlandırıcı kullanımı ise faydalı bir tüketim için en önemli şartlar arasında yer alıyor. Ancak seçilen tatlandırıcının, besin değerlerinin korunarak üretilmiş olması ve katkı maddesi içermemesi bu konuda oldukça önemli. Aksi takdirde elde ettiğiniz ev yapımı çikolatanın, hazır tüketim raf ürünlerinden farkı kalmayabilir.   

Peki, kakao yağı ve öğütülmüş kakao çekirdeğinin yüzde 100 doğal kaynaklı olduğundan nasıl emin olacaksınız? Söz konusu ürünler ithal olduğu için bu konuda tercih ettiğiniz markaya güvenmekten daha kolay bir seçenek yok gibi görünüyor. Neyse ki Wefood, hassas üretim politikası gereği Ham Kakao ve Tatlandırıcılar kategorisinde yer alan tüm ürünlerinde katkısız, koruyucusuz, ısıl işlemsiz, rafine şekersiz ve glutensiz üretim gerçekleştiriyor. Organik sertifikalı Wefood Tatlandırıcılar ve Ham Kakao mamulleri ile siz de artık gönül rahatlığıyla evde çikolata yapmaya başlayabilirsiniz!

 



Fıstık Ezmesi Dolgulu Çikolata Malzemeleri ve Yapılışı

 

 

  • Adet / Porsiyon: 4-5 Porsiyon
  • Süre: 40 dakika
  • Malzemeler:
  • Wefood Organik Kakao Yağı (40 gram / 3 tepeleme yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Ham Kakao Tozu (4 yemek kaşığı)
  • Süt kreması (3 yemek kaşığı)
  • Wefood Şekersiz Sade %100 Fıstık Ezmesi (1-2 tatlı kaşığı)
  • Wefood Organik Dut Özü (2 yemek kaşığı)
Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, vejetaryenler, diyabetliler*, sporcular, diyet uygulayanlar…

 

*Fıstık ezmesi dolgulu çikolata tarifinde rafine şeker içeren malzemeler kullanılmamaktadır. Ancak tarifte tatlandırıcı amacıyla kullanılan organik dut özü yüksek oranda meyve şekeri içerebileceğinden, özellikle de tip 2 diyabetlilerin bu çikolata çeşidini tüketmeden önce mutlaka hekimlerine danışmaları önerilir.


Adım Adım Fıstık Ezmesi Dolgulu Çikolata Yapımı

 

 

  1. Süt kremasını küçük bir tencereye aktararak ocağa alın ve kaynama noktasına gelinceye dek ısıtın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısarak kremayı sürekli karıştırmaya başlayın. Kremanın kıvamı koyulaşınca ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatın.
  2. Diğer yandan benmari usulü eritmiş olduğunuz Wefood Organik Kakao Yağı’na, Wefood Organik Ham Kakao Tozu’nu ekleyin. Krema ayrı bir kapta beklerken bu karışımı iyice homojen hale getirin.
  3. Süt kremasını kakaolu karışıma yavaşça ekleyin. Bu esnada topaklanma olmaması için sürekli ve hızlıca çırpma işlemi yapın.
  4. Elde ettiğiniz koyu kıvamlı ve homojen sütlü çikolata harcına Wefood Organik Dut Özü’nü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımın ilk yarısını çikolata kalıplarına eşit miktarda bölüştürün. Çikolatanın üst kısmında yer alacak bu kısmın sabitlenmesi için kalıpları buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  6. Kaşığın ucu ile aldığınız Wefood Şekersiz Sade %100 Fıstık Ezmesi’ni, kalıpların tam ortalarına denk gelecek şekilde her bölmeye paylaştırın. (Fıstık ezmesi yerine Wefood’un fındık, badem ve Antep fıstığı ezme çeşitlerini de deneyebilirsiniz.)
  7. Kalan çikolata harcını, her bir bölmenin üzerine kenarlardan başlayarak ortalara doğru dökün ve yüzeylerine pürüzsüz bir görünüm verin. (Kenarlardan başladığınız takdirde dolgunun tam ortada kalmasını sağlayabilirsiniz.)
  8. Kalıpları buzdolabının derin dondurucu kısmında 3 ila 4 saat kadar bekleterek çikolataların sabit bir şekil almasını sağlayın.
  9. Buzluktan çıkardığınız çikolataları kalıplardan yavaşça ayırın ve servis edin.

İşte bu kadar! Afiyetle…

 

 

Etiketler: Fıstık Ezmesi Dolgulu Çikolata Nasıl Yapılır?
Temmuz 08, 2021
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.