Glutensiz Paskalya Çöreği Tarifi | Wefood - Geleneksel Paskalya Çöreği

Glutensiz Paskalya Çöreği Tarifi | Wefood - Geleneksel Paskalya Çöreği

Geleneksel paskalya çöreği tarifini glutensiz olarak yeniledik. Paskalya çöreği mutfaklarda hazırlanmaya başladı ve biz sizi bu geleneksel lezzetten mahrum bırakmak istemiyoruz.  Ufak bir öneri: Glutensiz paskalya çöreği malzemelerini okuduktan sonra eksik olan ürünlerinizi alışveriş sayfamızdan tamamlayabilirsiniz.

Çörek tariflerinin en bilineni paskalya çöreği. Seveni çoktur kendisinin. Zamanı da yaklaşıyorken lezzeti aynı, içeriği farklı bu paskalya çöreğini glutensiz ve şekersiz olarak yaptık desek inanır mısınız? Denemek isteyenleri şöyle alalım, işte en hakikisinden orijinal paskalya çöreği tarifi.

Glutensiz Paskalya Çöreği Tarifi 

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 200 ml ılık süt ve su karışımı
  • 1 yemek kaşığı instant(hazır) maya
  • 600 gr. Wefood karabuğday unu
  • 90 ml. pekmez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr. erimiş Wefood hindistan cevizi yağı veya tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kırık fındık veya file badem

Hazırlanışı:

  • Öncelikle mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin ve 5 dakika kadar bekletin.
  • Bir yandan unu bir kaba alıp ortasını bir havuz olacak şekilde açın.
  • Mayalı karışıma pekmez, tuz, yumurtalar, eritilmiş yağınızı ve mahlebi ekleyerek iyice karıştırın.
  • Ardından unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yumuşak olmaması durumunda biraz daha yağ, fazla yumuşak olması durumunda ise un ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurunuzun üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakın.
  • Kabaran hamurunuzu tezgaha alın ve üç eşit parçaya bölün ve 20-25 cm.lik rulolar hazırlayın. Ruloları bir ucundan birbirine yapıştırın ve saç örgüsü şeklide örüp diğer tarafını da birleştirin.
  • Hamurunuzu yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dikkatlice alın ve üzerine yumurta-süt karışımınızdan sürün. Ardından üzerine file badem veya kırık fındıklarınızı serpin.
  • 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin (Fırın performansları farklılık göstereceğinden 20. dakikadan itibaren kontrollü olmanız iyi olacaktır)
  • Kızaran paskalya çöreğinizi fırından çıkarttıktan sonra, soğutup kesebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun :)

 

Etiketler: glutensiz tarifler, paskalya çöreği tarifi, geleneksel paskalya çöreği tarifi, paskalya çöreği tarifi
Şubat 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.