Glütensiz Paskalya Çöreği Tarifi | Wefood - Geleneksel Paskalya Çöreği

Glütensiz Paskalya Çöreği Tarifi | Wefood - Geleneksel Paskalya Çöreği

Geleneksel, glutensiz paskalya çöreği tarifini glutensiz olarak yeniledik. Paskalya çöreği mutfaklarda hazırlanmaya başladı ve biz sizi bu geleneksel lezzetten mahrum bırakmak istemiyoruz.  Ufak bir öneri: Glutensiz paskalya çöreği malzemelerini okuduktan sonra eksik olan ürünlerinizi alışveriş sayfamızdan tamamlayabilirsiniz.

Leziz Glutensiz Paskalya Çöreği Tarifi

Çörek tariflerinin en bilineni paskalya çöreği. Seveni çoktur kendisinin. Zamanı da yaklaşıyorken

lezzeti aynı, içeriği farklı bu paskalya çöreğini glütensiz ve şekersiz olarak yaptık desek inanır

mısınız? Denemek isteyenleri şöyle alalım, işte en hakikisinden orjinal paskalya çöreği tarifi

 

Glütensiz Paskalya Çöreği Tarifi Malzemeler:

3 adet yumurta

200 ml ılık süt ve su karışımı

1 yemek kaşığı instant(hazır) maya

600 gr. Wefood karabuğday unu

90 ml. pekmez

1 çay kaşığı tuz

100 gr. erimiş Wefood hindistan cevizi yağı veya tereyağı

2 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için:

Yumurta sarısı

2 yemek kaşığı süt

Kırık fındık veya file badem

Glutensiz Paskalya Çöreği Hazırlanışı:

Öncelikle mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin ve 5 dakika kadar bekletin.

Bir yandan unu bir kaba alıp ortasını bir havuz olacak şekilde açın.

Mayalı karışıma pekmez, tuz, yumurtalar, eritilmiş yağınızı ve mahlebi ekleyerek iyice karıştırın.

Ardından unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yumuşak olmaması durumunda biraz daha yağ, fazla yumuşak olması durumunda ise un ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Hazırladığınız hamurunuzun üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakın.

Kabaran hamurunuzu tezgaha alın ve üç eşit parçaya bölün ve 20-25 cm.lik rulolar hazırlayın. Ruloları bir ucundan birbirine yapıştırın ve saç örgüsü şeklide örüp diğer tarafını da birleştirin.

Hamurunuzu yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dikkatlice alın ve üzerine yumurta-süt karışımınızdan sürün. Ardından üzerine file badem veya kırık fındıklarınızı serpin.

175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin (Fırın performansları farklılık göstereceğinden 20. dakikadan itibaren kontrollü olmanız iyi olacaktır)

Kızaran paskalya çöreğinizi fırından çıkarttıktan sonra, soğutup kesebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun:)

Etiketler: glutensiz tarifler, paskalya çöreği tarifi, geleneksel paskalya çöreği tarifi, paskalya çöreği tarifi
Şubat 23, 2020
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.