Glütensiz ve İlave Şekersiz Ham Kakaolu Kurabiye Tarifi

Glütensiz ve İlave Şekersiz Ham Kakaolu Kurabiye Tarifi

 

Özlenen Kurabiye Lezzetini Glütensiz ve İlave Şekersiz Denemeye Ne Dersiniz?

 

Çocukluğumuzun vazgeçilmezi kurabiyeler. Hele bir de kakaolu olursa kim dur diyebilir ki?

 

Sütün yanındaki o kurabiyelerin tadını hiçbirimiz unutamayız. İşte tam da bu sebeple kurabiye denildiğinde de aklımıza mutlaka önce kakaolu kurabiyeler gelir. Peki çocukken pek de umursamadığımız içindeki o şekere nasıl çözüm bulacağız? Şeker ilavesiz kurabiye, üstelik de şekersiz kakaolu kurabiye yapmak ve çocukluğumuzdaki o lezzeti yakalamak mümkün mü? Sizin aklınıza da bu sorular takılıyorsa, sağlıktan ödün vermeden o lezzete ulaşmak için bir tarif tüyomuz var; Hurma.


Hurmalı kurabiyeler başlı başına bir lezzet kaynağıyken kakaolu ve hurmalı bir kurabiye sizi o günlere götürecek. Hafif yumuşak, ağızda dağılan türden. Üstelik sadece hurma ile tatlandırıldığı için çocuklarınıza da rahatlıkla yedirebileceğiniz bir kurabiye. Hurma aynı zamanda anne sütünü arttırıcı besinlerin de başında geldiği için, yeni doğum yapan anneler için de güzel bir alternatif.

 

Kakaolu Kurabiye Malzemeleri:

10 adet kuru hurma

½ bardağı badem sütü

1 adet yumurta

10 gr. Wefood hindistan cevizi yağı

3 su bardağı Wefood badem unu

4 tepeleme tatlı kaşığı Wefood ham kakao tozu

1 çay kaşığı karbonat

4-5 kare yüksek kakao oranlı bitter çikolata


Sağlıklı Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı:


-             Öncelikle hurmalarınızı üzerini geçecek kadar kaynar su dolu bir kasede 15 dakika kadar bekletin.

-             Yumuşayan hurmalarınızı rondoya alın ve beklettiğiniz sudan 3-4 yemek kaşığı kadar ekleyin. Ardından püre kıvamı alana kadar rondoda çekin.

-             Bir yandan badem unu, ham kakao, karbonatı harmanlayın.

-             Sonrasında yumurta, hindistan cevizi yağı ve hurma pürenizi de ekleyerek iyice yoğurun. Bitter çikolataları da arkasından ekleyin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın. Çok yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Eğer hamurunuz fazla yumuşak olursa biraz daha badem unu ekleyebilirsiniz.

-             Ardından yoğurduğunuz hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.

-             Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

-             Fırından çıkarttıktan sonra soğuyana kadar bekletin. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Etiketler: Ham Kakao Kurabiye
Ekim 23, 2019
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.