Kinoa Unlu Glutensiz Brownie Tarifi

Kinoa Unlu Glutensiz Brownie Tarifi

Kinoa Unlu Glutensiz Brownie

 

Malzemeler

Wefood Kinoa Unu 80 gr

Bitter Çikolata 300 gr (%65 kakao oranı tercihen)

Wefood Hindistan Cevizi Yağı 60 gr

Toz Şeker 80 gr (2 adet tam olgun muz)

4 Yumurta

Wefood Ham Kakao 7 gr (1 yemek kaşığı)

 

  

Yapılışı

Çikolatayı  ve Hindistan cevizi yağını benmari  usulü eritiyoruz.

Fırınımızı 170  derecede  çalıştırıyoruz.

18*18 cm'lik  fırın  tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz.

Yumurta  ve  şekerimizi 4  dakika  hızlı  bir  şekilde  mikserle  çırpıyoruz.

Un ve kakaoyu ekleyip  mikserin en yavaş devrinde 2 dakika daha çırpıyoruz.

Eriyen  hindistan cevizi yağını  ve  çikolatayı  yumurtalı  karışıma  ekleyip  1  dakika  hızlı  şekilde mikserde  çırpıyoruz.

Karışımımızı fırın tepsimize döküyoruz.

170 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz

Etiketler: Kinoa Unlu Glütensiz Brownie, Tarif: Ahmet Budak
Eylül 21, 2019
Listeye dön