Kurabiye Ağacı

Kurabiye Ağacı

Malzemeler:

1 adet yumurta

12 yemek kaşığı. Wefood organik glütensiz yulaf unu (200 gr.)

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşığı Wefood organik seylon tarçın

2 yemek kaşığı Wefood organik hindistan cevizi şekeri

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı Wefood organik hindistan cevizi yağı

2 yemek kaşığı Wefood organik elma suyu konsantresi1/2 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

-Fırını 175 dereceye ayarlayın.
-Un, nişasta, tarçın, hindistan cevizi şekerini iyice karıştırın.
-Ardından yumurtayı, tereyağ ve hindistan cevizi yağını, elma suyu konsantresini ekleyip kıvam alanakadar yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hafif yumuşakça bir hamur elde edeceksiniz.
-Hazırladığınız bu hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
-Hamuru buzdolabından çıkarttıktan sonra merdane ile açın. Biraz un serpiştirirseniz yapışmayacaktır. 
-Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın ve küçük ve büyük yıldız şeklinde kalıplarla kesin.
-Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla kurabiyelerinizi dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerinin biraz daha kızarmasını isterseniz 1-2 dakika daha fazla tutabilirsiniz.
-Fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın.
-Hepsi soğuduktan sonra yıldızları büyükten küçüğe doğru dizin. En üste en ufak boydan bir tane yerleştirin.
-İsterseniz üzerini renkli glazür şekerlemeleriyle de süsleyebilirsiniz.
 
-Afiyet olsun.
Etiketler: Kurabiye ağacı
Şubat 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.