Poriç Tarifi: Tarçınlı, Muzlu ve Glutensiz

Tarçınlı, Muzlu ve Glutensiz Poriç Nasıl Yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık olan poriç tarifi ile bugün karşınızdayız. Tarçınlı, muzlu ve hindistan cevizli poriç tarifi ile atıştırmalık veya kahvaltılık öğününüze misafir olmaya geldik. Haydi! Buyrun tarifimize geçelim. Her tarifimizde yaptığımız gibi önce ne yapıyoruz? Tabii ki malzemelerimizi kontrol ediyoruz. Eksik malzemeleriniz için sitemizden alışveriş yapabilirsiniz. 

Kahvaltının en önemli öğün olduğunu ve atlanmaması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Son yılların popüler yiyeceği yulaf ezmesi ile pratik bir poriç hazırlayarak güne zinde ve doyurucu bir başlangıç yapabilirsiniz.

Poriç

Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı Wefood glutensiz yulaf ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı süt (200 ml.)
  • ½ su bardağı su (100 ml.)
  • 1 adet olgunlaşmış muz

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı Wefood chia
  • 1 çay kaşığı Wefood ham kakao parçacığı
  • Çiğ badem, meyve

Glutensiz Poriç Nasıl Yapılır?

- Öncelikle olgunlaşmış muzunuzu bir çatal yardımıyla iyice ezin ve püre haline getirin.

- Ardından glutensiz yulaf ezmesi, süt ve suyla birlikte hepsini bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmaya başlayın.

- Biraz kıvam aldıktan sonra tarçını ekleyin ve kısık ateşte iyice koyulaşana kadar karıştırın.

- Kıvamı lapa haline geldiğinde ocağın altını kapatın ve hafif ılınmasını bekleyin.

- Üzerine chia, ham kakao parçacıkları, badem ve meyve ile ekleyin.

Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Etiketler: glutensiz poriç, glutensiz yulaf lapası, tarif
Şubat 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.