Sağlıklı Pirinç Patlaklı ve Yer Fıstıklı Bar Tarifi

Sağlıklı Pirinç Patlaklı ve Yer Fıstıklı Bar Tarifi

 

Canı Atıştırmalık Çektiğinde Pişman Olmak İstemeyenler için Birebir!

 

Hangimiz sevmedik o fıstıklı, pirinç patlaklı barları. Spordan sonra sağlıklı bir şeyler aradığımızda ya da işyerinde ara öğünlerde canımız bir atıştırmalık çektiğinde aklımıza düştü ama elimiz gitmedi. Yediysek de içerisindeki şekeri ve katkı maddelerini düşününce pişman olduk hep. O halde en iyi tercih, kendi lezzetli barlarımızı, üstelik o sevdiğimiz yer fıstıklı olanı evde hazırlamak dedik ve sizin için sağlıklı bir bar tarifi hazırladık.


Bu tarif pişmanlık yaratmayacak ve evde bar yapımını eğlenceli bir hale getirecek. Yani yemesi kadar hazırlaması da keyifli olacak. Biz hazırlarken çok eğlendik, oradan biliyoruz. Yalnız kendiniz için değil çocuklarınız için de sağlıklı atıştırmalıklar arıyorsanız, çocuklarınıza da güvenle yedirebileceğimiz bir bar, hatta bir de çocuklarınızla birlikte hazırlarsanız tadına doyulmaz. İçerisinde bilmediğimiz hiçbir şey yok. Üstelik en az o yediğimiz barlar kadar da lezzetli. Hadi o zaman, işe koyulma ve bu hem lezzetli hem de sağlıklı barları hazırlama vakti.


Sağlıklı Yer Fıstıklı Bar Malzemeleri:

60 gr. Wefood ham kakao

15-20 gr. Wefood organik hindistan cevizi yağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar)

3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü

75 gr. pirinç patlağı

150 gr. tuzsuz kabukları soyulmuş yer fıstığı

65 gr. şeker ilavesiz fıstık ezmesi

60 gr. bal


Sağlıklı Yer Fıstıklı Bar Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı:


-             Öncelikle 15x15 bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve fıstıklarla pirinç patlaklarını harmanlayın.

-             Ardından önceden ısıttığınız kaynar suyun üzerinde benmari usülü bal ve fıstık ezmesini yumuşatın ve iyice karıştırın.

-             Bu karışımınızı fıstık, pirinç patlağı karışımınıza dökün ve harmanlayarak iç içe geçmesini sağlayın.

-             Fırın kabınıza bu karışımı dökün ve iyice düzleyin.

-             Üzerindeki çikolata kısmı için de, benmari usülü hindistan cevizi yağı, ham kakao ve keçiboynuzu özünü karıştırın ve homojen bir hale geldikten sonra ocaktan alın.

-             Fırın kabınızdaki karışımın üzerine bunu da dökün ve yine düzleyin.

-             Hazırladığınız snickerı buzlukta bir saat bekletin ve buzluktan çıkarttıktan sonra bıçakla keserek servise hazır hale getirin.

-             Sonrasında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 


Etiketler: Bar Tarifi, Pirinç Patlağı, atıştırmalık
Aralık 12, 2019
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.