Sirke Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? İşte En Etkili Sirke Çeşitleri!

Sirke Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? İşte En Etkili Sirke Çeşitleri!

 

Yapımında kullanılan meyveye göre tadı, rengi, özellikleri ve faydaları değişen sirkeler; yüzyıllardır en çok tüketilen gıda çeşitlerinden biri!

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de köklü bir geçmişe sahip olan sirke, şüphesiz ki her mutfağın demirbaşlarından biri. Elma, üzüm ya da alıç… Elde edildiği meyvenin vitamin ve minerallerini içeriğinde yüksek oranda muhafaza eden sirke, farklı pek çok meyveden üretilebiliyor. Meyvelerin besin değerlerini barındırmasının yanı sıra probiyotik bakımından da zengin bir ürün olan sirke, tüm bu sebeplerle güçlü bir gıda olmayı başarıyor. 

Bu doğal ürün, yemeklere lezzet katan yoğun aromalı bir tamamlayıcı olmasının beraberinde harici kullanımda da çeşitli faydalar sağlamaya yardımcı oluyor. Peki, sirkenin çeşitleri ve bu sirke çeşitlerinin sağladıkları faydalar nelerdir? Gelin, birlikte bakalım!

 

1. Hangi Çeşit Sirkeler Mevcut?