Yulaf Lapası Tarifi:Portakallı Çikolatalı Lezzetli Kahvaltı Alternatifi
Yulaf lapası tarifi nasıl yapılır? Lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olan yulaf lapası diyeti uygulayan pek çok okurumuzdan kilo verdiklerine dair dönüşler aldık. Başka bir blog yazımız olan ballı ve pekmezli yulaf lapası tarifinden sonra portakal ve çikolatanın uyumu ile bir tarif hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
Yulaf Lapası Tarifi: Nasıl Yapılır Malzemeleri Neler?
Yulaf lapası tarifine başlamadan önce blogumuzdaki diğer sağlıklı atıştırmalıklar ve yiyecekler için hazırlanan tariflere göz gezdirmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Portakallı Çikolatalı Yulaf Lapası:
Tarif: @bugundesaglikli
Malzemeler:
4 yk wefood glutensiz yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı wefood ham kakao tozu
1 tatlı kaşığı wefood keçiboynuzu unu
1 çimdik tuz
1/2 bardak su
1 bardak laktozsuz süt
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım olgun muz (muz ile tatlandırmak yerine dilerseniz, 1 tatlı kaşığı bal kullanabilirsiniz)
Bitter çikolata
Yulaf Lapası Yapılışı:
Olgunlaşmış muzumuzu ezip püre haline getirdikten sonra ham kakao tozu ve keçiboynuzu unu dışındaki malzemelerimizi tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamasına yakın ham kakaomuzu ve keçiboynuzu unumuzu ekleyip karıştırarak biraz daha pişiriyoruz. Piştikten sonra ilave olarak istediğiniz tatlandırıcıları da ekleyebilirsiniz, ben zaten çikolata koyacağım için eklemedim(zaten muzunuz iyice olgunlaşmışsa tatlılık verecektir)
🎨Üstünü nasıl süsledim?
Chia tohumu
Portakal dilimleri
Ham kakao parçacıkları
%80 kakaolu bitter çikolata🍫
Çiğ badem
Afiyet olsun!❤️

Etiketler: yulaf lapası, çikolatalı lapa,
Ocak 22, 2020
Listeye dön