Badem Unlu Pankek Nasıl Yapılır?

Badem Unlu Pankek Nasıl Yapılır?

Vegan ve glutensiz badem unlu pankek tarifi ile kendiniz ve sevdikleriniz için hem hafif hem de çok lezzetli sunumlar yaratabilirsiniz!

Badem ununun kendine özgü nefis tadıyla, herkesin hayranı olduğu pankek lezzetini ikiye katlamaya hazır mısınız? Üstelik badem unu, gluten içermeyen yapısı ile bu lezzeti çok daha hafif hale getiriyor. Uygun malzeme seçimiyle de glutensiz olmasına ve yumurta kullanılmadan yapılmasına rağmen, bilindik yumuşak dokusunu aratmayan vegan bir tarife dönüşüyor. Peki, glutensiz ve vegan pankek tarifi için nasıl bir malzeme seçimi yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Glutensiz, Yumurtasız ve Aynı Zamanda Yumuşak

Badem unu, bademin doğal yapısı gereği gluten içermiyor. Ancak -üretim süreci glutensiz ürünlere özel hatlarda gerçekleştirilmediği takdirde- işleme ve paketleme esnasında çapraz bulaşmaya maruz kalmış olabileceği için içerisine gluten karışabiliyor. Bu da çölyak hastaları veya gluten hassasiyeti bulunan kişiler için risk barındırıyor. Bunun önüne geçmek adına, tercihinizi üzerinde glutensiz ibaresi bulunan ve marka güvencesi taşıyan badem unlarından yana yapabilirsiniz.

Vegan (Yumurtasız) Badem Unlu Pankek Nasıl Yapılır?

Kullanacağınız badem ununda gluten proteini bulunmayacağından, yapacağınız pankekler buğday unlu tarifine nazaran daha az kabarıp katı kıvamlı olabilir. Bu nedenle tarifinizde süt ve yumurta gibi malzemelerin kullanımını artırabilirsiniz. Ancak tarifinizin vegan olmasını istiyorsanız, bunun için hayvansal ürün kullanmak yerine yine bitkisel ürünlerden yardım almalısınız. Bitkisel sütler ve karnıyarık otu tozu, bunun için tam da ihtiyacınız olan ürünler! 

Sıvılarla temas ettiğinde jel forma dönüşen karnıyarık otu tozu, hamurun bağlanmasını sağlayarak yumurta ile aynı görevi görüyor. Ayrıca kabartma özelliği ve yumuşaklık veren formülüyle, glutensiz tariflerin de puf puf olmasını sağlıyor. İçerdiği lifler sayesinde ise uzun süre tokluk hissi veriyor. Yani, onda hemen her ihtiyaca bir cevap bulmak mümkün :)

Badem Unlu Pankek Malzemeleri ve Yapılışı

  • Adet / Porsiyon: 8 adet                                                             
  • Süre: 20 dakika

Malzemeler:

  • Wefood Badem Unu (1 su bardağından 2 parmak eksik)
  • Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu (2 silme yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Karnıyarık Otu Tozu (2 silme çay kaşığı)
  • Kabartma tozu (1 paket)
  • Badem sütü (1 su bardağı)
  • Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı (1 yemek kaşığı)
  • Sıvı yağ (2 yemek kaşığı)
  • Muz (2 adet)
  • Tuz (Bir çimdik)
  • Wefood Organik Keçiboynuzu Özü / Wefood Organik Dut Özü
  • Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, diyabet hastaları*, veganlar, vejetaryenler, düşük karbonhidratlı (ketojenik) beslenenler, sporcular, diyet uygulayanlar…

*Badem ve karabuğday unları glisemik indeksi düşük alternatif un çeşitleridir. Bu unlar, beyaz unun aksine şeker seviyesinde hızlı dalgalanmalara yol açmaz. Ancak diyabetlilerin gerek bu un çeşitleri gerekse de dut ve keçiboynuzu özlerinin tüketimi için -beslenmeye uygunluk ve miktar özelinde- önlem amacıyla önce hekimlerine danışmaları önerilir.

Adım Adım Badem Unlu Pankek Yapımı

  1. Wefood Glutensiz Badem Unu, Wefood Glütensiz Çiğ Karabuğday Unu, Wefood Organik Karnıyarık Otu Tozu ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Bir adet muzu blender’dan geçirin ve ayrı bir kaba aktarın. İçerisine Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı’nı ve badem sütünü ekleyip homojen hale getirin.
  3. Diğer kaptaki kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaşça ekleyerek boza benzeri bir kıvam elde edinceye dek karıştırın.
  4. Tavaya sıvı yağ ekleyin ve hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak üzerine dökün.
  5. Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve pişince de tabağa alın. Pankek hamuru bitinceye dek aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Pankeklerinizin üzerine Wefood Organik Keçiboynuzu Özü veya Wefood Organik Dut Özü döküp meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Wefood ürünlerinin koruyucu madde içermeyen doğal formüllerinden dolayı, hazırlayacağınız bu tarif oda sıcaklığında hızla bozulabilir. Bu nedenle pankeklerinizi daha sonra tüketmek isterseniz, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde güvenle koruyabilirsiniz. 

Afiyetle!

 

 

Etiketler: Badem Unlu Pankek Nasıl Yapılır?
Mart 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.