Hindistan Cevizi Yağının En Çok Yakışacağı 4 Tarif

Hindistan Cevizi Yağının En Çok Yakışacağı 4 Tarif

 

Hindistan cevizi yağının özgün aromasından faydalanarak hazırlayabileceğiniz en lezzetli tarifleri öğrenmek ister misiniz? 

Hindistan cevizi yağı söz konusu olduğunda akla ilk gelen, hoş ve özgün aroması oluyor. Ayrıca bu yağ, orta zincirli yağ asitleri içermesi sebebiyle kolaylıkla sindirilebiliyor. Ve yüksek besin değeri de Hindistan cevizi yağının diğer tüm niteliklerini taçlandıran en önemli ayrıcalığını oluşturuyor. Elbette ki bu denli lezzetli ve faydalı bir yağ, eklendiği tarifleri de hem lezzet hem de besleyicilik açısından üst seviyelere taşıyor. Siz de Hindistan cevizi yağını kullanarak tüm bu etkilerden faydalanmak isterseniz, yazının devamını okuyarak birbirinden lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz!

1. Hindistan Cevizi Yağı ile İçecek Tarifleri

 

Yoğun bir aromaya sahip olan Hindistan cevizi yağının en çok yakıştığı tarifler arasında içecekler başı çekiyor. Lezzetinin yanı sıra metabolizmanın normal fonksiyonuna katkı sağlamasıyla da öne çıkan bu yağ, özellikle hedefe yönelik beslenme programlarının vazgeçilmezi oluyor. Ve bu tür programlarda, etkisinin artırılması adına genellikle kahvelerin içerisine ilave edilerek kullanılıyor. Fakat bununla birlikte, sıcak çikolata, smoothie ve mikshake’lere eklendiğinde de damaklarda lezzet şöleni yaratıyor.

  • 1 fincan kahveye 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ilave edin. (Tercihen filtre kahve, Americano, Türk kahvesi ya da espresso)
  • 1 fincan sıcak çikolataya 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyin.
  • Tercih ettiğiniz meyveleri ve 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını blender’dan geçirerek smoothie elde edin.
  • Milkshake tarifinizi yarım çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ile lezzetlendirin.   

2. Hindistan Cevizi Yağı ile Tatlı Tarifleri

 

Öğütülmüş Hindistan cevizinin tatlılarda kullanımı, aslında Hindistan cevizi yağının da bu tariflere ne denli yakışabileceğine dair bir ipucu, değil mi? Ama bu artık, bir ipucu olmanın ötesinde çok sayıda kişinin severek kullandığı doğal bir aroma verme yöntemi! Ve denediğinizde şimdiye dek Hindistan cevizi yağı ilave etmediğiniz tatlılarınız için biraz üzülebilirsiniz… Öyleyse vakit kaybetmeden, yapabileceklerinize bir göz atın!

  • Pasta kremalarınıza çeyrek su bardağı Hindistan cevizi yağı ilave edin.
  • Kek harcınıza diğer malzemelerin yanı sıra 1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı ekleyin.
  • Kurabiye hamuru hazırlarken 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı kullanın.
  • Galette ve tart tariflerinizde kullandığınız hamuru 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile tatlandırın.  

3. Hindistan Cevizi Yağı ile Sote ve Kızartma Tarifleri

Hindistan cevizi yağının sadece tatlılar ve içeceklerde kullanılabildiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Bu nefis yağ, tuzlu yemeklere de oldukça lezzetli bir aroma katıyor. Ve ayrıca hızlı buharlaşma özelliği taşımadığı için tıpkı ayçiçek yağı ve zeytinyağı gibi gerek sote yemeklerinin gerekse de derin yağda pişen kızartmaların yapımı için tercih edilebiliyor. Üstelik yüksek ısıda dahi ortalama sekiz saat boyunca kalitesini koruyabilen bu yağ, diğer yağ çeşitlerine kıyasla daha güvenli bir alternatif de oluyor.



Etiketler: Hindistan Cevizi Yağının En Çok Yakışacağı 4 Tarif
Temmuz 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.

Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.