Matcha Tozlu Bitter Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Matcha Tozlu Bitter Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

 Rafine şekersiz, glutensiz ve vegan dondurmanın hafif tüketim avantajını üstün lezzetle buluşturmaya hazır mısınız? O halde matcha tozlu bitter çikolatalı dondurma yapımı için kolları sıvama zamanı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, soğuk tatlı çeşitleri menülerde ve raflarda bir bir boy göstermeye başladı. Bunların en başında ise elbette, farklı lezzet seçenekleriyle herkesin iştahını körükleyen dondurma çeşitleri geliyor. Peki, hazır gıdaların tüketimi ile ilgili endişeleriniz sizi dondurma tüketmekten de mi alıkoyuyor? Neyse ki güvenilir malzemelerle evde dondurma yapmak oldukça kolay. Hem de hemen hiçbir yerde tatmadığınız uyumlu bir lezzet ve faydalı içerik avantajıyla! 

Seçtiğiniz Malzemelerin İçeriklerine Dikkat Ediyor Musunuz?

İster özel olarak glutensiz veya vegan beslenen bir tüketici, isterseniz de sadece doğal ve güvenilir gıdalar almaya özen gösteren bir lezzet tutkunu olun… Evde yeni tarifler denerken seçtiğiniz malzemelerin, ihtiyacınız olan koşulları sağladığından emin olmak istersiniz değil mi? Konu özellikle de ev yapımı dondurma olunca, bu konuda dikkat etmeniz gereken pek çok faktör var.

Örneğin; kullandığınız malzemelerin katkı maddesi, rafine şeker ve koruyucu içermemesi… Tüm gıdaların sadece glutensiz mamullere özel hatlarda işlenmiş ve çapraz bulaşmaya maruz kalmamış olması… Peki, bu özelliklere sahip besinleri bulmak sizce günümüzde mümkün olabilir mi? Wefood ile elbette! Aradığınız katkısız, koruyucusuz, rafine şekersiz, glutensiz ve yüzde 100 bitkisel pek çok besin alternatifine Wefood sayesinde güvenle sahip olabilir, kendiniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla yeni tarifler deneyebilirsiniz!

Matcha Tozlu Bitter Çikolatalı Dondurma Malzemeleri ve Yapılışı

 

  • Adet / Porsiyon: 4 adet
  • Süre: 30 dakika
  • Malzemeler:
  • Dondurulmuş muz (2 küçük boy)
  • Wefood Matcha Tozu (1 tatlı kaşığı)
  • Badem sütü (2 yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı (2 tatlı kaşığı)
  • Wefood %100 Kakaolu Bitter Çikolata No1 (60 gr. )
  • Antep fıstığı tozu (10 gr.)
  • Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, veganlar, vejetaryenler, diyabetliler*, sporcular, diyet uygulayanlar…

*Tarifte rafine şeker veya yüksek seviyede şeker bileşeni içeren malzemeler yer almamaktadır. Ancak muzun içerdiği doğal meyve şekerinden dolayı özellikle de tip 2 diyabetlilerin, matcha tozlu bitter çikolatalı dondurma tüketmeden önce hekimlerine danışmaları önerilir.

Adım Adım Matcha Tozlu Bitter Çikolatalı Dondurma Yapımı

 

 

 

  1. Dondurulmuş muzları kabuklarından ayırarak büyük dilimler halinde kesin ve blender kabına ekleyin.
  2. Muzların üzerine badem sütünü ilave ederek homojen bir kıvam alıncaya dek blender ile çırpın.
  3. Karışıma Wefood Matcha Tozu’nu da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
  4. Elde ettiğiniz kremsi kıvamdaki püreyi dondurma kalıplarına aktarın. Dondurma çubuklarını da uygun bir şekilde yerleştirdikten sonra kalıpları buzdolabına yerleştirin ve 3 ila 4 saat boyunca donmasını bekleyin.  
  5. Wefood %100 Kakaolu Bitter Çikolata No1 ve Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı’nı metal bir kapta bir araya getirin. Sürekli karıştırarak benmari usulü eritin.
  6. Yeterli bekleme süresi sonunda buzluktan çıkardığınız dondurmaları, elde ettiğiniz sosa batırarak kaplayın.
  7. Sosladığınız dondurmaları yağlı kağıt serili soğuk bir tepsiye yerleştirin. Üzerlerine bir miktar Antep fıstığı serpiştirdikten sonra tekrar buzdolabına koyun ve yaklaşık 1 saat tekrar bekleyin.  

Artık dondurmalarınızı buzluktan çıkarıp doğrudan ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun! 

  

Etiketler: Matcha Tozlu Bitter Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?
Haziran 30, 2021
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası ve Gizlilik Politikası 'ndan inceleyebilirsiniz.